Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Πανήγυρις Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου.

 

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας εόρτασε την Μετάσταση του Αγίου ενδόξου αποστόλου και ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και στην Μητρόπολή μας εόρτασε η Ανδρώα Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Αετοχώρι.

Το βράδυ της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου στο Καθολικό της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία, με πανηγυρικό Εσπερινό, Λιτή, Αρτοκλασία, Όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο. Η Ιερά Αγρυπνία κράτησε από τις 7.00 το απόγευμα μέχρι λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ενώ ευλογήθηκαν τα κόλλυβα του Αγίου και παρετέθη κέρασμα σε όσους παρακολούθησαν την Αγρυπνία, οι οποίοι και τήρησαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού.
 

Το πρωί του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τους εντεταλμένους ιερείς της Μητροπόλεως μας και ακολούθως η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου εντός του περιβόλου της Μονής και γύρω από το Καθολικό.