Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ.

Μέσα σε εόρτιο κλίμα  κατάνυξης  εορτάσθηκε η Παγκόσμιος Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον  Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτοκου στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας, όπου η εορτή τιμάται, ως δεύτερη πανήγυρις της Ενορίας.

 
Έτσι και φέτος το εσπέρας της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, τον οποίο ετέλεσε ο Αρχιμ. Ρωμανός Μπασινάς-Εφημέριος της Ενορίας με την συμμετοχή των ιεροψαλτών και πολλών πιστών προσκυνητών, τηρουμένων των υγειονομικών διατάξεων.
 
Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Ρωμανός και αναφέρθηκε  στην σημασία της εορτής και ευχήθηκε καταλήλως προς τους πιστούς, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Ερετρίας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Σμπιλήρης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Γυμνού κ. Γεώργιος Χαϊνάς.
 Η καθιερωμένη λιτανεία του Τιμίου Σταυρού δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών διατάξεων.

 Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.