Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΤΡΩΝ. Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΤΡΩΝ.


Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 , παραμονή της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Πατρών, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ανήμερα της εορτής, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Στις ομιλίες  του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στον Σταυρό του Κυρίου μας, ο οποίος αποτυπώνει την άπειρη αγάπη του Θεού προς το πλάσμα του, τον άνθρωπο, αλλά και τους σταυρούς που καλούμαστε οι Χριστιανοί να σηκώσουμε προκειμένου να φτάσουμε στην Θέωση που είναι ο σκοπός της ζωής μας.

Επίσης παρεκάλεσε τους πιστούς πάντοτε να φέρουν επί της καρδίας και επί του στήθους τον Τίμιον και Ζωοποιόν Σταυρόν που είναι το όπλο κατά του διαβόλου, η ωραιότης της Εκκλησίας, ο φύλαξ πάσης της οικουμένης  και των πιστών το στήριγμα.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος μετέφερε προς όλους τις θερμές εγκάρδιες ευχές του σεπτού Πατρός και Ποιμενάρχου μας κ.κ. Χρυσοστόμου και ευχήθηκε καρδιακά σε όλους ο Τίμιος Σταυρός να τους διαφυλάττει πάντοτε από ορατούς και αοράτους εχθρούς.