Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Εορτή του Αγίου Καλλινίκου στην Ιερά Μονή Μυρτιδιωτίσσης Θαψανών Πάρου.

Την Τετάρτη 29-7-2020 εορτή του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Καλλινίκου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου στην Ιερά Μονή Μυρτιδιωτίσσης Θαψανών Πάρου.
Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, ο οποίος και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος κήρυξε τον Θείο Λόγο, αναφερθείς τόσο στον εορταζόμενο Άγιο Μάρτυρα Καλλίνικο, όσο και στον ιδρυτή του Ιερού Ησυχαστηρίου Όσιο Γέροντα Φιλόθεο, επ’ ονόματι του οποίου θεμελιώθηκε και εγκαινιάστηκε (από τον μακαριστό Μητροπολίτη Παροναξίας κυρό Αμβρόσιο τον Β’) ο Ναός στον οποίο τελέσθηκε το ιερό συλλείτουργο. Τέλος αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του άγοντος τα Σεπτά Ονομαστήριά, Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Καλλινίκου ευχηθείς καταλλήλως. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε με λόγια θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο για τις ευχές του και τον κόπο στον οποίο υπεβλήθη προκειμένου να έρθει μέχρι την Πάρο και να συλλειτουργήσει μαζί του με την ευκαιρία της εορτής του. Κατά την διάρκεια της διανομής του Αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές του Κλήρου, των τοπικών Αρχών και του ευσεβούς λαού της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας, προς τους οποίους προσφέρθηκαν εικόνες και άλλες  αναμνηστικές ευλογίες καθώς και νηστίσιμα κεράσματα.