Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Πανηγυρικός εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στις Καλύβες Αποκορώνου.

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέστηκε χθες Σάββατο 25 Ιουλίου, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της θαυματουργού στον ομώνυμο Ιερό Ναό των Καλυβών Αποκορώνου.
Πιστοί όλων των ηλικιών  υπερεπλήρωσαν τον περικαλλέστατο Ιερό Ναό, ενώ ουρές πιστών σχηματίστηκαν στον αύλειο χώρο για να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα της Αγίας παρθενομάρτυρος Παρασκευής.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός,  πλαισιούμενος από Κληρικούς  και τον προϊστάμενο του ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Μιχαήλ Βλαβογιλάκη ο οποίος είναι και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή της Αγίας Παρασκευής ενώ παράλληλα τόνισε ότι η Αγία Παρασκευή αποτελεί ιδανικό πρότυπο αρετής για κάθε άνθρωπο και ειδικότερα για κάθε νέο.


Ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός των Χανίων, όπως και στον Εσπερινό, έτσι και την κυριώνυμο ημέρα, συμμετείχε αθρόα στην λαμπρή Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία, της οποίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου και Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως μας κ.κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως.
Ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος  ανέλαβε τη διακονία του λόγου, με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, επισημαίνοντας ότι η Αγία μας υπενθυμίζει τον πνευματικό αγώνα που καλείται να καταβάλει ο κάθε χριστιανός, έχοντας θάρρος, πίστη και αγάπη στον Θεό και στον άνθρωπο.
Το παρών στην Λατρευτική  Σύναξη  έδωσαν  ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κοφκιανάκης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.