Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Εσπερινός Πανηγύρεως Αγίας Παρασκευής στα Στουρναρέϊκα Τρικάλων.

dsc04347 resized 1024Η μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, με επίκεντρο όλων των λατρευτικών εκδηλώσεων τον φερώνυμο και περικαλλή Ιερό Ναό της πόλεως των Τρικάλων.

Την κυριώνυμο ημέρα της μεγάλης εορτής, Κυριακή 26 Ιουλίου 2020, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος χοροστάτησε και του Όρθρου.
Στο Θείο Λόγο ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης αναφέρθηκε εκτενώς στο βίο και το Μαρτύριο της Αγίας Παρασκευής καθώς επίσης και στην σημασία και τον ρόλο που έχουν οι Άγιοι της Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων «ότι οι μνήμες, τα γεγονότα και τα Άγια Πρόσωπα αυτά, είναι αναγκαία στην κοινή προσπάθεια όλων των Χριστιανών για τον καθημερινό αγώνα της υπερπηδήσεως όλων των πειρασμών και των δυσκολιών». Ο νέος τρόπος ζωής, που έφερε ο Χριστός και βίωσε ως Θεάνθρωπος στον κόσμο, μας δίνει σε εμάς και το υπόδειγμα της βιωτής μας, μέσα από την αγάπη και την ταπείνωση. Η Αγία Παρασκευή με το παράδειγμά της, μας υποδεικνύει την λύση στα σημερινά αδιέξοδα της καθημερινότητας μας. Μόνο με υπομονή και καρτερία, μπορούμε να καλλιεργήσουμε την μακαρία ταπείνωση, την αρετή δηλαδή εκείνη, η οποία μπορεί να μας απεγκλωβίσει από την εγωιστική μας απομόνωση και να μας καθοδήγηση στο άνοιγμα της αγάπης προς όλους. Αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί με ασφάλεια στην καταξίωση και στο πραγματικό νόημα της ζωής. Η ταπείνωση, η υπομονή και η καρτερία μέσω των δοκιμασιών μας οδηγεί στην Σωτηρία».