Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος στην ομώνυμη ενορία των Πατρών.
Tην παραμονή της εορτής, 26 Ιουλίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πατρών ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε  στην ομολογία, στο θάρρος, στην τόλμη και στην παρρησία του Αγίου Παντελεήμονος, χαρακτηριστικά τα οποία  ήταν αποτέλεσμα της τιμής που αισθανόταν ως  Ορθόδοξος Χριστιανός.
Επίσης ετόνισε πως κατά την ώρα του βαπτίσματός μας εκτός  από το όνομα που λαμβάνομε, το οποίο πρέπει να είναι ένα και χριστιανικό, λαμβάνουμε και το όνομα Χριστιανός. Αυτό το όνομα  μας  προσδίδει ιδιαίτερη τιμή, ταυτόχρονα όμως μας δημιουργεί  και πνευματικές υποχρεώσεις για να ζούμε σύμφωνα με το θέλημα του Κυρίου.
Καταλήγοντας, ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι ο κόσμος μας θα γίνει κόσμημα όταν οι άνθρωποι γίνουμε αυθεντικοί και γνήσιοι Χριστιανοί σαν τον εορταζόμενο Άγιο Παντελεήμονα.
Τέλος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα.