Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Εορτή του Αγ. Παντελεήμονος στο Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων Γυθείου.



Τον Πανηγυρικό Εσπερινό για την εορτή του Αγ. Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, πλαισιούμενος από τον πρωτοπρ. π. Ηλία Μανιατάκο και τον διάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλη στο Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ», χθές, Κυριακή 26 Ιουλίου 2020, παραμονή της εορτής, με την παρουσία πλήθους πιστών, αλλά ένεκεν των υγειονομικών μέτρων έξωθεν του Ι.Ναού και φυσικά του Ιδρύματος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, μετά ην αναφορά του στο βίο του Αγίου Παντελεήμονος, υπογράμμισε την αξία της «ιατρικής της προσωπικότητος», δηλαδή, για το προσωπικό ενδιαφέρον που πρέπει να έχει ο σωστός λειτουργός της ιατρικής επιστήμης για τον καθένα ξεχωριστά ασθενή, ως «κατ’ εικόνα Θεού» άνθρωπο. Έπειτα, τόνισε ότι, «ο Άγιος Παντελήμων ο ιατρός, φέρνει ενώπιον μας, το πάντοτε επίκαιρο και στις μέρες μας, με την επιδημία του κορωνοϊού, ζήτημα των σχέσεων επιστήμης και μάλιστα της ιατρικής και της θρησκείας. Δεν υπάρχει σύγκρουση θρησκείας, θεμάτων Θεού, πνευματικών θεμάτων, της σωτηρίας της ψυχής μας, με τα θέματα έρευνας, τεχνολογικών επιτευγμάτων, χειρουργικών επεμβάσεων, ιατρικών – νοσηλευτικών θεμάτων. Η χριστιανική διδασκαλία καταφάσκει την ιατρική πρόοδο και την επιστήμη και η Εκκλησία επευλογεί τα επιτεύγματα. Δεν αντικαθιστά η επιστήμη την θρησκεία. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Θρησκεία και περαιτέρω πίστη στο Θεό και ιατρική θεωρία και πράξη είναι ως δίδυμες αδελφές. Συμπόρευση πρέπει να επικρατεί, πίστης και ιατρικού λειτουργήματος. Ισχύει εν προκειμένω το λεχθέν: «Εγώ Κύριε τον γιάτρεψα, Εσύ τον θεράπευσες». Η επιστήμη και βεβαιότατα χρειάζεται, αλλά έχει τα όρια της. Η πίστη στο Θεό είναι άλλου μεγέθους. Έχει να κάμνει με τα του Θεού τα πράγματα. Τίμα λοιπόν ιατρόν αλλά και πίστευε  στο Θεό», κατέληξε με την φράση αυτή ο Σεβασμιώτατος.