Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Θυρανοίξια Ιερών Παρεκκλησίων.

Τα θυρανοίξια τριών Ιερών Παρεκκλησίων πραγματοποιήθηκαν στην Μητροπολιτική μας περιφέρεια το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουλίου.

Το Σάββατο έγιναν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού των Αγίων Σάββα Αρχιεπισκόπου Σερβίας, Νικολάου Αχρίδος και Ιουστίνου Πόποβιτς, της οικογένειας Κωνσταντίνου Ανυφαντή στο χωριό Ελεώνα Θηβών.
Ενώ, την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν τα θυρανοίξια των Παρεκκλησίων του Αγίου Φανουρίου στα Βάγια της οικογένειας Κωνσταντίνου Γιαννάκη και του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου επίσης στα Βάγια, της οικογένειας Ιωάννη Παπαλουκά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέλευση των πιστών ήταν εντυπωσιακή στα θυρανοίξια και των τριών Παρεκκλησίων.
Τα θυρανοίξια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος τόνισε ότι είναι σημαντική η ύπαρξη αυτών των νέων Παρεκκλησίων, αφού είναι σημεία αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και για τους διερχομένους. Τα Παρεκκλήσια αυτά αποτελούν έκφραση  της πίστης  προς το Θεό των ανθρώπων που τα ανήγειραν αλλά και της ευσέβειάς τους προς τους Αγίους που ευαρέστησαν το Θεό αποτελώντας πρότυπα ζωής για όλους. Επίσης, επαίνεσε όλους όσοι συνετέλεσαν στην ανέγερση των Παρεκκλησίων και ευχήθηκε πλούσιες τις ευλογίες του Θεού δια πρεσβειών των Αγίων Σάββα Αρχιεπισκόπου Σερβίας, Νικολάου Αχρίδος και Ιουστίνου Πόποβιτς, του Αγίου Φανουρίου και του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου.