Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

O ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ ΕΝΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσου του Ομολογητού στην ομώνυμη Ενορία των Πατρών η οποία ευρίσκεται στην περιοχή της Τέρψης.

Την παραμονή της εορτής, 26 Μαΐου 2020, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός  Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου .
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος τόνισε πως "...η Εκκλησία μας σήμερα εορτάζει έναν δούλο και έναν αιχμάλωτο, ο οποίος όμως πρωτίστως τυγχάνει δούλος και καλός στρατιώτης του Ιησού Χριστού. Αυτός είναι ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος ο θαυματουργός, ο οποίος σκληρά ταλαιπωρήθηκε και αιχμαλωτίστηκε στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο και πουλήθηκε σε έναν πλούσιο αγά στην Τουρκία.
Πολλές φορές με υποσχέσεις για μια άνετη ζωή και με ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια πιέστηκε να αρνηθεί τον Χριστό και να ασπαστεί το Ισλάμ.
Ο Όσιος Ιωάννης υπέστη τα μαρτύρια και τα βασανιστήρια, προτίμησε να ζει μαζί με τα ζώα μέσα σε ακάθαρτο στάβλο, τον οποίο με τις προσευχές και τους ασκητικούς αγώνες του μετέτρεψε σε εκκλησία, παρά να αρνηθεί τον Σωτήρα και Λυτρωτή του κόσμου τον Ιησού Χριστό.
Αδελφοί μου ας μιμηθούμε τον Όσιο στην πίστη, στην υπομονή, στην καρτερία κυρίως δε στην ομολογία, ομολογία που χρειάζεται ιδιαιτέρως η εποχή μας κατέληξε ο Θεοφιλέστατος.
Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες  ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά και Ευλογημένα.