Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Αγρυπνία επί τη εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα στην Ελευθερούπολη.

Με λαμπρότητα και σε κλίμα κατανύξεως εορτάσθηκε η εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα σε όλες τις ενορίες και Ιερές Μονές της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.

Το εσπέρας της Τρίτης 26 Μαΐου 2020 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου πλαισιωμένου υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου, του Εφημερίου του Μητροπολιτικού Ναού π. Ιωάννου Λιγνού και των Διακόνων της Μητροπόλεως π. Παλλαδίου και π. Αθανασίου.
Τον Θείο Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος μετά την ακολουθία του Εσπερινού προς τους ευσεβείς χριστιανούς που είχαν προσέλθει στον ιστορικό ναό προκειμένου να συμμετάσχουν στις Αναστάσιμες Ακολουθίες  και να λάβουν του Άγιο Φως, αναφερόμενος στο νόημα της εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά την ακολουθία της Αγρυπνίας: