Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 DSC02445
 Με την δέουσα εκκλησιαστική ευπρέπεια εορτάστηκε κι εφέτος η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην Ι. Μητρόπολη μας. Συγκεκριμένα το πρωΐ της Πέμπτης, 28 Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος λειτούργησε στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από τους Κληρικούς του Ι. Ναού.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μέγα γεγονός της Αναλήψεως του Κυρίου τονίζοντας ότι με αυτή την εορτή, ενώ τυπικά ολοκληρώνεται ο κύκλος της ενσάρκου παρουσίας του Κυρίου μας στην γη, ουσιαστικά αρχίζει η ζώσα Εκκλησία, αφού «Ο καταβάς αυτός εστί και ο αναβάς» (Εφεσ. 4, 10). Ο Χριστός με την Ανάληψή του ανέβηκε «όπου ην το πρότερον» (Ιω. στ΄, 62-63), όχι μόνον ως Θεός αλλά και ως τέλειος Άνθρωπος, προσφέροντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την σωτηρία στον κόσμο. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκεσε όλους να αξιωθούν της αιωνιότητας, της αθανασίας και της πρόσωπο προς πρόσωπο ενατένισης του Σωτήρος!

IMG 0328
Στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο της Αναλήψεως του Κυρίου, στα Εξαμίλια Κορίνθιας, χοροστάτησε στον Όρθρο και ετέλεσε την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος. Στον λόγο του προς τους πανηγυριστές ο άγιος Κεγχρεών ομίλησε με αφορμή το ιστορικό γεγονός της Αναλήψεως του Χριστού εις τους ουρανούς για τις θεολογικές προεκτάσεις του γεγονότος τούτου στην ζωή των ανθρώπων τονίζοντας 1) το Ευαγγελικό «Ὁ μὲνοὖν Κύριος … ἀνελήφθη εἰς τὸν οὐρανὸν καὶ ἐκάθισεν ἐκδεξιῶν τοῦ Θεοῦ» (Μαρ. ιστ΄, 19) ως Θεάνθρωπος κάνοντας την ανθρώπινη φύση, που προσέλαβε, ομότιμη και σύνθρονη της Θεότητας. 2) Ότι και οι πιστοί, που αποτελούν το «Σώμα» του Χριστού ένεκα «της δυνάμεως ἐξὕψους» (πρλβ. Λουκ. κδ΄, 49), θα ενωθούν κατά την Δευτέρα Παρουσία μετά της «Κεφαλής», που είναι ο Χριστός και 3) ότι, όπως οι Απόστολοι «ὑπέστρεψαν εἰς Ἱερουσαλὴμ μετὰ χαρᾶς μεγάλης» (Λουκ. κδ΄,52) πεπεισμένοι στην επαγγελία του Κυρίου «οὐκ ἀφήσω ὑμᾶς ὀρφανούς·» (Ιω. ιδ΄. 18), έτσι και οι πιστοί οφείλουμε να ζούμε με την παρουσία της χαράς και της ειρήνης στην ζωή μας, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, αφού ο Χριστός «πιστός» στις υποσχέσεις Του δεν μας άφησε ορφανούς! Εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου ευχήθηκε σε όλους να ζουν θεοφιλώς και θεαρέστως και να αξιωθούν της ουρανίου Βασιλείας!    

          ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.