Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Ιερό Ευχέλαιο και θεμελίωση νέας πτέρυγας στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παναγίτσης.

060Μια σημαντική και συνάμα ιστορική στιγμή της τοπικής Εκκλησίας των Τρικάλων αποτελεί η θεμελίωση της νέας πτέρυγας στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παναγίτσης.
Το νέο κτήριο της Μονής θα αποτελεί μια αρμονική παρέμβαση στην όλη οικιστική φυσιογνωμία της Μονής ενταγμένο καλαίσθητα στον περιβάλλοντα χώρο.

Η επέκταση αυτή, όνειρο και προσδοκία του Γέροντος Μητροπολίτου πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου, λαμβάνει σάρκα και οστά με την πρωτοβουλία του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου και την ακοίμητη καθημερινή φροντίδα της Γερόντισσας Αλεξίας.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το οικοδόμημα θα περικλείει νέα κελιά των Μοναχών με στοιχειώδεις ανθρώπινες ανέσεις, απλόχωρη Τράπεζα, άνετο Αρχονταρίκι, βοηθητικούς και πολλούς απαραίτητους αποθηκευτικούς χώρους.
Μετά από τις γνώριμες δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, η Τελετή της θεμελίωσης του νέου κτιρίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 26 Μαρτίου 2019 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, ο οποίος συγκινημένος υπογράμμισε την αναγκαιότητα για τη Μονή της ζωτικής αυτής επέκτασης κι ευχαρίστησε την Υπεραγία Θεοτόκο, που τον αξίωνε να ξεκινήσει το μεγαλόπνοο αυτό έργο.
Πριν την θεμελίωση ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.