Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Κυριακή της Σταυροπροσκηνύσεως εις τον Ι.Ν. Αγ. Κων/νου και Ελένης - Ασσήρου.

Την Τρίτη Κυριακή των Νηστειών ή Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως όπως αποκαλείται, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, εις τον περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης της κωμοπόλεως της Ασσήρου.

Στο το τέλος της Δοξολογίας τελέσθηκε κατά το τυπικό, η Ακολουθία της Προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού, παρουσία πλήθους πιστών, οι οποίοι με αισθήματα κατανύξεως και κλίνοντας ευλαβικώς το γόνυ, παρέστησαν για να προσκυνήσουν και να λάβουν την Χάρη και την Ευλογία του Σταυρού του Κυρίου μας, παίρνοντας δύναμη και κουράγιο για τη συνέχιση του πνευματικού τους αγώνα το υπόλοιπο διάστημα της ιεράς περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Προ της Απολύσεως ανεγνώσθη υπό του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου και Ιερατικού Προϊσταμένου του εφημεριακού Ιερού Ναού της Ασσήρου, π. Αλεξάνδρου Φίλλιου, η σχετική Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος περί των Ιερατικών Κλήσεων, ενώ στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο υπέρτατο σύμβολο της Χριστιανικής Πίστης, το οποίο αποτελεί την δόξα της Εκκλησίας και το σύμβολο νίκης της Ζωής επί του θανάτου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «θα πρέπει να κατανοήσουμε πως δεν είμαστε μόνοι, είτε στον πνευματικό αγώνα, είτε στον αγώνα της ζωής αλλά έχουμε μαζί μας τον Τίμιο Σταυρό, από τον οποίο και μπορούμε να αντλούμε συνεχώς Δύναμη και Χάρη».