Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, «Κυριακῇ πρώτῃ τῶν Νηστειῶν, κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την αναστήλωση των ιερών εικόνων, η οποία έγινε το 843 μ.Χ., μετά από μια περίοδο εκατό και πλέον χρόνων εικονομαχικών ερίδων, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Θηβών.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής της αναστήλωσης των ιερών εικόνων, τονίζοντας ότι ο Θεός μας ελευθέρωσε από την πλάνη των ειδώλων. Η νίκη κατά της εικονομαχίας είναι νίκη της αλήθειας κατά του ψεύδους, αφού άρνηση της εξεικόνισης του Χριστού σημαίνει άρνηση της ενανθρώπησης του Υιού και Λόγου του Θεού και η σωτηρία του ανθρώπου δεν είναι δυνατή. Ανέφερε ότι με το στόμα του ιερού Δαμασκηνού, του Μεγάλου Βασιλείου και των άλλων Πατέρων της Εκκλησίας ακούμε την αλήθεια ότι η εικόνα αποτελεί αναφορά, πρότυπο που μας εγγίζει στην αγιότητα. Αφού ο Χριστός ήρθε στη γη, έγινε άνθρωπος κατά πάντα όμοιος με εμάς εκτός αμαρτίας μπορούμε να τον ζωγραφίσουμε, μπορούμε να τον ιστορήσουμε. Η της εικόνος τιμή επί το πρωτότυπον διαβαίνει και δεν τιμούμε την ύλη, αλλά το εικονιζόμενο πρόσωπο. Και ανέφερε ότι η Εκκλησία που είναι θεανθρώπινος οργανισμός με κεφαλή της το Χριστό, είναι κοινωνία θεώσεως που αγκαλιάζει όλα τα παιδιά της και τα καλλιεργεί προς τη θέωση. Και έκλεισε λέγοντας ότι η Εκκλησία είναι η παρηγοριά και το στήριγμά μας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η λιτάνευση των ιερών εικόνων πέριξ του Ιερού Ναού με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο, ακολουθούμενο από τους ιερείς και τον πιστό λαό του Θεού, που κρατούσε στα χέρια του εικόνες του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον ως άνω Ιερό Ναό τελέστηκε κατανυκτικός Εσπερινός με τη συμμετοχή των ιερέων και των πιστών της πόλεως. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ.αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Τσεκούρας, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ Δομβούς, ο οποίος αναφέρθηκε στη φιλανθρωπία και την ανάγκη φιλανθρωπίας τονίζοντας το φιλανθρωπικό έργο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, και παρουσίασε τη ζωή των Πατέρων της Εκκλησίας μέσα από το Γεροντικό.
Το απόγευμα  της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τον κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Καλυβίτη στο Βαθύ Αυλίδος, πλαισιούμενος από τους ιερείς και τους πιστούς της περιοχής Aυλίδος. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Ευγενικός, της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε εγκάρδια τον ομιλητή για την εμπεριστατωμένη ομιλία του και ευχήθηκε προς πάντας καλή δύναμη στον πνευματικό αγώνα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.