Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Η Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Κερκύρας.

 
IMG_1895.JPG
  Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Υ.Θ. Εισοδίων, στο χωριό Σφακιερά, από το οποίο κατήγετο ο μακαριστός Μητροπολίτης Κερκύρας Σεβαστιανός Νικοκάβουρας (1899-1923).

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της Θεομητορικής εορτής των Εισοδίων. Οι γονείς της Παναγίας  μας την αφιερώνουν στον Θεό και την πηγαίνουν στον Ναό του Σολομώντος όταν Εκείνη ήτο τριών ετών. Η Παναγία παραμένει στα Άγια των Αγίων εως τα δώδεκά Της χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα της παραμονής Της στον Ναό τρεφόταν από έναν Άγγελο και αγωνιζόταν πνευματικά κατά του πειρασμού. Η γέννησή Της και η είσοδος εις τον Ναό είχε προφητευθεί από τους χρόνους της Παλαιάς ακόμα Διαθήκης. Με τον Ευαγγελισμό η Παναγία μας κυοφορεί τον Κτίστη του σύμπαντος κόσμου, τον Ιησού Χριστό και ως νέα Εύα συντρίβει την κεφαλή του πονηρού όφεως. Με την συγκατάθεσή Της η Θεοτόκος συνεργεί στην εκπλήρωση της ενσάρκου οικονομίας του Υιού και Λόγου του Θεού. Έτσι η ενοχή που βασάνιζε τους ανθρώπους, η ενοχή της πτώσεως αίρεται και πλέον ο ουρανός ενώνεται με την γη.
Ακόμη ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι ο βίος της Παναγίας μας  αποτελεί ζωντανό παράδειγμα για εμάς, που ζούμε σε μια εποχή ανάλογη με τους χρόνους της Καινής Διαθήκης. Όπως και τότε έτσι και σήμερα  οι άνθρωποι αυτονομούνται από τον Θεό, ειδωλοποιούν τον εαυτό τους και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης επικρατεί σύγχυση. Τα πάντα διασαλεύονται, ο πειρασμός και η αμαρτία προελαύνουν. Μοναδική ελπίδα των ανθρώπων είναι η επιστροφή στον Χριστό, μέσω της μετανοίας. Είναι καιρός οι άνθρωποι να εντείνουν την προσευχή τους και τον πνευματικό αγώνα που δίνουν.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε η Χάρις της Κυρίας Θεοτόκου να σκεπάζει το Έθνος μας και να δώσει φώτιση στην νέα γενιά της πατρίδος μας, στο μέλλον μας.
Να σημειωθεί τέλός ότι μετά την Θεία Λειτουργία  ο Μητροπολίτης Κερκύρας μετέβη μαζί με τους συνεργάτες του στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στην Κασσιώπη, όπου και επέβλεψε τα έργα που εκτελούνται από τις αρχές του φθινοπώρου. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα μεγάλο ανακαινιστικό έργο της τοπικής Εκκλησίας που περιλαμβάνει   δύο μεγάλα κτήρια, τραπεζαρίες, ξενώνες και  αποθήκες, ώστε οι συνθήκες για τα παιδιά να είναι άριστες, Η Ιερά Μητρόπολις φιλοξενεί κατά τους μήνες του καλοκαιριού συνολικά 500 παιδιά. Πρώτο μέλημα του κ. Νεκταρίου αποτελεί ο επανευαγγελισμός των νέων ανθρώπων.
  IMG_1893.JPG
 
IMG_1902.JPG
 
IMG_1903.JPG
                                                                                           
IMG_1907.JPG
                                                                                           
IMG_1916.JPG
 
IMG_1924.JPG
 
IMG_1926.JPG