Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ιερά Αγρυπνία στην Άρτα για τον Απόστολο Ανδρέα στην Άρτα.

Την Τετάρτη το βράδυ, ξημερώνοντας Πέμπτη, 29 προς 30 Νοεμβρίου 2017, ετελέσθη πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία, επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της πόλεως Άρτης, προεξάρχοντος του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου.

Ο Σεβασμιώτατος, στο Κήρυγμά του, ετόνισε την δύναμη της θυσιαστικής αγάπης. Ο Απόστολος Ανδρέας, αγάπησε τον Ιησού Χριστό. Τον γνώρισε, όταν ο Πρόδρομος είπε: «Ίδε ο Αμνός του Θεού». Τον ακολούθησε, όταν άκουσε την πρόσκληση: «Δεύτε οπίσω μου και ποιήσω υμάς αλιείς ανθρώπων». Και αφού εκήρυξε το Ευαγγέλιο σε πολλούς ανθρώπους, θυσιάστηκε από αγάπη για τον Ιησού. Με αυτόν τον τρόπο, εβεβαίωσε, ότι η αγάπη είναι ισχυρότερη δύναμη από τον θάνατο. Η αγάπη είναι ο ίδιος ο Θεός, η ίδια η ζωή. Η ζωή είναι πιο ισχυρή από τον θάνατο.