Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Ιερό Δωδεκαήμερο Αγίου Νικολάου στο Βόλο.

Ιερό Δωδεκαήμερο λατρευτικών εκδηλώσεων, επ’ ευκαιρία της επικείμενης εορτής του Πολιούχου μας Αγίου Νικολάου, διοργανώνει ο Μητροπολιτικός Ναός του Βόλου, από 28/11 έως 9/12/2017.
Κορυφαίες στιγμές του Ιερού Δωδεκαημέρου θα είναι:

Α. Η έλευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νικολάου του Πλανά, την Τρίτη 28/11, στις 5.30μ.μ., η οποία θα παραμείνει προς προσκύνηση έως την Κυριακή 3/12. Την ημέρα εκείνη θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεβαστιανού Σωμαράκη, Γραμματέως της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Β. Κορυφαία στιγμή του Δωδεκαημέρου θα είναι το διήμερο της Ιεράς Πανηγύρεως, 5-6/12. Την παραμονή στις 6.30μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου το Αγίου Νικολάου στην παραλία του Βόλου. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.
Γ. Την Παρασκευή 8/12, στις 5μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή καθαγιασμού του Αγίου Μύρου του Αγίου Νικολάου.
Δ. Κατά τη διάρκεια του Δωδεκαημέρου θα τελεστούν τρεις Ιερές Αγρυπνίες: την Τρίτη 28/11, στις 8.30μ.μ., την Κυριακή 3/12, στις 8.30μ.μ. και την Τρίτη 5/12, στις 10μ.μ.
Ε. Θα τελεστεί, επίσης, το Μυστήριο του ιερού Ευχελαίου την Πέμπτη 30/11, στις 5.30μ.μ. και το Σάββατο 2/12, στις 9.30π.μ.
Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια του ιερού Δωδεκαημέρου, θα τελείται καθημερινά η Θεία Λειτουργία, 7.30- 9.30π.μ. και το απόγευμα στις 5, ο Εσπερινός, η Παράκληση του Αγίου Νικολάου, το Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου.
Για να δείτε ολόκληρο το Πρόγραμμα, πατήστε εδώ.