Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΑΠΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ: «ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΑΣ!».



ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ:
«ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ:
«ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ!»»

 Με την παρουσία εκατοντάδων μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Πλατυκάμπου, των καθηγητών τους και όλων των επισήμων της περιοχής μας, τελέσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του περίφημου και σπουδαίου αυτού σχολείου του Πλατυκάμπου, το πρωί της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2017. Μετά την ακολουθία του αγιασμού, την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος με τον εφημέριο του Πλατυκάμπου, Πρωθιερέα π. Βησσαρίωνα και τις προσφωνήσεις του Περιφερειάρχου κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού, του Δημάρχου Κιλελέρ κ. Αθανασίου Νασιακόπουλου, του Προϊσταμένου Εκπαιδεύσεως κ. Ιωάννη Καψάλη, των Διευθυντών των δύο σχολείων και άλλων φορέων, ο Μητροπολίτης κάλεσε τα παιδιά να τηρήσουν την θαυμαστή παράδοση του σχολείου τους, που θέλει τους μαθητές του πάντα πρώτους στις εισαγωγικές εξετάσεις, ενώ τους παρότρυνε να εμπιστεύονται πάντοτε την Εκκλησία και συγχρόνως να αγαπούν και την παιδεία, να διψούν για την γνώση και την μάθηση, αφού ο μεγάλος Ιεραπόστολος και Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς ο Αιτωλός συνεχώς έλεγε πώς δεν έχει νόημα μια σύγχρονη κοινωνία, χωρίς σχολειά και γράμματα κι ακόμη χωρίς αυτά ούτε η Εκκλησία μας θα μπορεί να ανθεί, αφού οι άνθρωποι δεν θα κατανοούν τα κείμενα της Εκκλησίας μας και την θεία της λατρεία. Σας εύχομαι να έχετε πάντοτε την ευλογία του Θεού και πολλές επιτυχίες και πρωτιές στην ζωή σας, κατέληξε στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος.