Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης: Οι άγιοι της πίστεως μας, ζουν για τον Χριστό και δια του Χριστού (video).

Ιδού λοιπόν το μυστικό της δυνάμεως και του ηρωισμού των μαρτύρων, η σφοδρή αγάπη προς τον Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.

Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου / Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Ιερά αγρυπνία τελέστηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.
Ιερούργησε και μίλησε προς τους πιστούς, ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Η αγρυπνία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» που οργανώνει ο Ιερός Ναός.


Ο π. Βαρνάβας στην ομιλία του ανέπτυξε κάποιες σκέψεις πάνω στο μαρτύριο. Αφού, όπως υπογράμμισε, σχολείο και φυτώριο μαρτύρων και αγίων είναι η Αγία μας Εκκλησία.
Εργάζεται μέσα στον κόσμο για να πλουτίζει το ουράνιο πνευματικό στερέωμα, με νοητά άστρα φωτεινά τους αγίους μας, που αντανακλούν στην κτίση την δόξα του Θεού.
Άγιοι και μάρτυρες θα υπάρχουν έως της συντελείας των αιώνων, καθώς αυτό είναι το μεγαλειώδες έργο της πνοής του Παρακλήτου μέσα στην Εκκλησία μας, συνέχισε.
Πρώτη αναφορά στους μάρτυρες και το μαρτύριο συναντάται στην Παλαιά Διαθήκη. Χρησιμοποιούνται οι λέξεις, με την έννοια της αποδείξεως και της επιβεβαιώσεως της αληθείας, με τη νομική έννοια του αποδεικτικού στοιχείου…..
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ
Την ομιλία του π. Βαρνάβα μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ: