Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Αρχιεπίσκοπος: Χρειαζόμαστε ενότητα και όχι αλληλοϋπονόμευση.


 30.11.2017     Ώρα ανάρτησης: 1:51:50 PM

Ρεπορτάζ για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες Χρήστος Μπόνης

Στην ανάγκη συνεργασίας και ενότητας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον ιερό ναό Αγίου Ανδρέα Σκάλας Ωρωπού, όπου τέλεσε το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και Καρπενησίου κ. Γεώργιος. Παρέστησαν οι τοπικές αρχές, Βουλευτές, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και οργανισμών, κλήρος και λαός.

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του τονίζοντας πως ο τόπος αυτός του είναι γνωστός από τα νεανικά του χρόνια, ενώ υπογράμμισε ότι από το 1965 έχει να λειτουργήσει Αρχιεπίσκοπος σε αυτόν τον ναό. Απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο σημείωσε πως «διδαχθήκαμε πολλά μαζί σας και μας δώσατε πολλά εφόδια να ποιμαίνουμε τον λαό του Θεού», ενώ συμπλήρωσε ότι η η θρησκευτική πανήγυρη επισφραγίζεται με την χαρά της εκδήλωσης για την αναγόρευση του Αρχιεπισκόπου σε επίτιμο Δημότη Ωρωπού, που θα πραγματοποιούταν μετά την Θεία Λειτουργία.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κηφισίας για την τιμητική πρόσκληση και την ευκαιρία να λειτουργήσει σε αυτόν τον ναό. Αναφέρθηκε στην εορτή του Αγίου Ανδρέα τονίζοντας πως «ο Άγιος δεν ήταν θεωρητικός. Μίλησε για τον Χριστό και μαρτύρησε για αυτά που δίδασκε».

Μιλώντας για την αναγόρευσή του σε επίτιμο Δημότη Ωρωπού, ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι «είναι αλήθεια πως κολακεύεται κανείς με αυτήν την τιμή όμως όταν αυτή η τιμή έρχεται από ανθρώπους με τους οποίους έχουμε ζήσει μαζί ή έχουμε περπατήσει στους ίδιους δρόμους, τότε έχει ιδιαίτερη αξία, γιατί πράγματι σε αυτόν τον χώρο έχω περάσει πολλά χρόνια της παιδικής και νεανικής μου ηλικίας».

Στην συνέχεια κάνοντας λόγο για τα προβλήματα και τις δυσκολίες της εποχής ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «αυτός ο τόπος πάντοτε είχε δυσκολίες, αλλά δεν χρειάζεται να μας πιάνει πανικός και να χάνουμε το θάρρος μας. Όπως οι πατέρες μας, οι πρόγονοί μας πάλευαν σε κάθε δυσκολία και τα κατάφερναν έτσι και εμείς. Αρκεί, βέβαια, να έχουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, όπως είναι τα λόγια του Αποστόλου Ανδρέα. Χρειαζόμαστε ενότητα και όχι αλληλοϋπονόμευση».

Αναφέρθηκε, επίσης, στην συμβολή και στο έργο της Εκκλησίας, επισημαίνοντας, όμως, ότι δεν θέλει εξουσία, άλλωστε σκοπός της είναι να υπηρετεί τον άνθρωπο. Κάλεσε, επίσης, τον καθένα να δει πώς έχει φταίξει και να αναλάβει τις ευθύνες του και αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας και ενότητας.