Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

O ΧΙΟΥ ΜΑΡΚΟΣ: «ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ» (Φωτο/κο υλικό).

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Τρουλωτής Χίου, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και σε κλίμα εκκλησιαστικής μεγαλοπρέπειας και λαμπρότητος, προεξήρχε σήμερα 15 Αυγούστου 2017, της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.

Στο κήρυγμά του, ο προκαθήμενος της Χιακής Εκκλησίας, χαρακτήρισε την Παναγία μας «Λαβαροφόρο της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστεως», αλλά και «Σημαιοφόρο του Έθνους και της Πατρίδας μας». Σε ποιά άλλα χέρια θα μπορούσε να εμπιστευτεί η Ελλάδα τη σημαία της από τα χέρια της Παναγίας μας; Και τούτο, διότι η Παναγία μας ως η αρίστη του ανθρωπίνου γένους είναι εκείνη που δικαιούται να κρατά στα χέρια της το Ιερό Πανί, το γαλανό και τ’ άσπρο, με το  Σταυρό του Χριστού μας ψηλά.
Αναφέρθηκε κατόπιν στους σταυρωτές του Χριστού, οι οποίοι έριξαν κλήρο για να πάρουν τα ιμάτια του Χριστού σε αντιδιαστολή με τον ευσχήμονα βουλευτή Ιωσήφ τον από Αριμαθαίας, ο οποίος αξιώθηκε να ενειλήσει το σώμα του Ιησού, επιδεικνύοντας τόλμη και αριστεία, κατά τον υμνογράφο.
Στη συνέχεια του κηρύγματός του, χαρακτήρισε «Αριστούχο» την Παναγία, όσον αφορά στην πίστη της, στην αρετή της ταπεινώσεως, στην παρθενία και την αγνότητα. Αποτελεί, όπως είπε, παράδειγμα σήμερα στους νέους, ότι το ανθρώπινο σώμα πρέπει να το διατηρήσουν καθαρό και αγνό, μέχρι την ημέρα που θα προσέλθουν στον Ιερό Ναό, όπου θα τελέσουν το μυστήριο του γάμου τους και με την ευλογία του Θεού να προχωρήσουν σε ό,τι η φύση των πραγμάτων ορίζει, προς διαδοχή του γένους των ανθρώπων. Χρησιμοποίησε, επίσης, τη φράση της Παναγίας από τον εν Κανά γάμο «ό,τι αν λέγη υμίν ποιήσατε», για να απευθυνθεί προς τους άρχοντες των κρατών της γης, τους ένδοξους στρατιωτικούς, τους εκπαιδευτικούς, τους οικογενειάρχες και τα παιδιά, συμβουλεύοντάς τους να δρουν και να ενεργούν πάντα σύμφωνα με τις εντολές, τη διδασκαλία και το Ευαγγέλιο του Χριστού. Διότι με αυτόν τον τρόπο, μαζί με τη Δόξα της Παναγίας, θα δοξαζόμαστε και όλοι εμείς στον ουρανό.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τίμησε με την ανώτατη διάκριση της Χιακής Εκκλησίας, το Σταυρό του Πολιούχου της Χίου Αγίου Ισιδώρου, το Στρατιωτικό Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ κ. Δημόκριτο Κωνσταντάκο, με καταγωγή από την ηρωική Μάνη.