Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΙΡΥΝΘΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ.

Στις 31 Αυγούστου 2017 , η εκκλησία μας εορτάζει την κατάθεση της Τιμίας Ζώνης και πανηγυρίζει  όλως  ιδιαιτέρως ο Ενοριακός ιερός ναός της Τιμίας Ζώνης  στη Νέα Τίρυνθα. Την παραμονή της εορτής ,Τετάρτη 30 Αυγούστου εψάλλει  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος ,Χρυσοστόμου
Παπουλέση.  
Ακολούθησε  η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος παιανιζούσης της Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.  Ανήμερα της εορτής Πέμπτη 31 Αυγούστου εψάλλει  η ακολουθία του όρθρου και Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος και λειτουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος  Νεκταρίου. Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αργολίδος  προέβει και στην χειροθεσία ενός νέου αναγνώστου που θα διακονεί το Ιερό Βήμα καθώς και το αναλόγιο του Ναού, του Ιεροψάλτη Λεβεντογιάννη Θεόδωρο από την Τίρυνθα  ,μαθητή Λυκείου .
Ο σημερινός ναός της Παναγίας θεμελιώθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1949 και περατώθηκε το 1956 με την δωρεά των κατοίκων της περιοχής όταν ήταν εφημέριος  ο π. Γ. Κεραμιδάς. Ο ναός ανακαινίσθηκε στις 5 Μαΐου 1966 από τον αείμνηστο μητροπολίτη Χρυσόστομο Β'.
Ο εφημέριος του ναού π. Ιωάννης Γκιώνης ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο καθώς και τους Ιερείς που τίμησαν την μεγάλη εορτή της Παναγίας.

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ