Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ.

Την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στην Ενορία Δάφνης-Μουρτιά Ελυμνίων, όπου στο πανηγυρίζον Ι. Εξωκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, με την συλλειτουργία και πληθύος Ιερέων της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την ομιλία του προς τους πολλούς προσελθόντας πιστούς, μετά την ανάγνωση του Ι. Ευαγγελίου, αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Κοσμά, ενός εκ των Ευβοέων Αγίων, στις παρακαταθήκες που μας άφησε μέσω των Διδαχών του και αν και κατά πόσο σήμερα εμείς είμαστε γνώστες και τηρητές αυτών.

 Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία και την απλής ανθρώπινης επικοινωνίας με τους χριστιανούς του.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος παρέστη στην Εορτή της Λήξης της ΣΤ΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα: «Δωσ’ μου να πιω: Δίψα για Συνάντηση», στην οποία φιλοξενήθηκαν 96 αγόρια του Λυκείου, με Αρχηγούς τον Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη και τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου, τους οποίους πλαισίωναν 40 εθελοντικά στελέχη.

Κατά την παρουσία του στην Κατασκήνωση ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τα παιδιά, τα ελπιδοφόρα και λαμπρά στελέχη της Κατασκήνωσης, αλλά και τους παρισταμένους γονείς, προς τους οποίους απηύθυνε πατρικό λόγο αγάπης.

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέου Πύργου Ιστιαίας, όπου, σε πληθούσα Εκκλησία και συλλειτουργούντων 9 Ιερέων και του Διακόνου του, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Τίτου και Βαρθολομαίου.

Πριν την Απόλυση κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, ενώ ευχήθηκε εγκάρδια και στον εορτάζοντα Εφημέριο της Ενορίας, Αρχιμ. Τίτο Γερονικολό, ο οποίος συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και την αγάπη του.