Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΥΝΘΟ.


Με λαμπρή πανηγυρική εορτή τίμησε η Πόλη της Αμαρύνθου το εσπέρας της 28ης Αυγούστου 2017, τον Πολιούχο της Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και Βαπτιστή, για την Ανάμνηση της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του, στον περικαλλέστατο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.


Κατά τον Μεγάλο Αρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, εν πληθούση Εκκλησία, αναφερθείς στον Τίμιο Πρόδρομο.

Εν συνεχεία, έλαβε χώρα η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Τιμίου Προδρόμου πλαισιούμενη από πλήθος κόσμου, τους Τοπικούς Άρχοντες, την Φιλαρμονική Δήμου Αλιβερίου και από παιδιά με Παραδοσιακές Ενδυμασίες στον κεντρικό δρόμο της Αμαρύνθου, καταλήγοντας στην Κεντρική Πλατεία όπου τελέσθηκε Δέηση και εν συνεχεία επέστρεψε στον Ιερό Ναό.

Μετά την Απόλυση, ο Αρχιμ.Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, συνεχάρη τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Οικον. Κυριακό Κοκκάλα και το Εκκλ. Συμβούλιο της Ενορίας για τη άψογη διοργάνωση της Πανηγύρεως.

Ανταπόκριση – Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης.