Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Πανηγυρίζοντα Ι.Ν.Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κορδελιού.

Δελτίο τύπου
Το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017, παραμονή της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής, η παρουσία τριών Αρχιερέων: Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Βοστόνης κ. Μεθοδίου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης  κ. Εφραίμ, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα στον Πανηγυρικό Εσπερινό του  Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Χριστού στο Κορδελιό επέτεινε το πανηγυρικό κλίμα και προσέδωσε στον εορτασμό του ιερού γεγονότος της Θεοφανείας, ιδιαίτερη τιμή.

Ο Σεβασμιώτατος Ύδρας κ.Εφραίμ, αρθρώνοντας γνήσιο πατερικό και φιλοκαλικό λόγο, ερμήνευσε στο πολυπληθές εκκλησίασμα τη σημασία της Μεταμόρφωσης του Χριστού. Έθεσε τις συντεταγμένες της προσωπικής μεταμόρφωσης αντλώντας επιχειρήματα από τα λόγια του τρίτου μεγάλου θεολόγου της Εκκλησία, του αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου και αποκάλυψε το μεγαλείο της προοπτικής που χαρίζει ο Χριστός στον άνθρωπο: τη θέωση , την ομοίωση μαζί  Του.
Στο τέλος, ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας, αφού καλωσόρισε με εγκαρδιότητα τους δύο αρχιερείς, ευχήθηκε στους πιστούς να αξιωθούν από το Θεό να βιώσουν την ένθεη κατάσταση της μετοχής στο  Θαβώρειο φως του Χριστού.
Την ακολουθία του Εσπερινού, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Υδρας, Σπετσών και Αιγίνης  κ. Εφραίμ,  παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ευόσμου –Κορδελιού κ. Πέτρος Σούλας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και η ομάδα των Νέων από την Αμερική .   
Εκ του Γραφείου Τύπου.