Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος.

IMG_6852.JPG
  Το απόγευμα της Παρασκευής 11 Αυγούστου 2017 τελέστηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Ατλάντας κ. Αλεξίου, Καρπενησίου κ. Γεωργίου, του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου, του Μητροπολίτου Αλεξάνδρου, καθώς και του επιχώριου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Ο κ. Τιμόθεος στο κήρυγμά του υπογράμμισε  τρεις παραμέτρους που εντοπίζουμε στην Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως. Η πρώτη παράμετρος έχει να κάνει με τους προκρίτους εκ των Μαθητών, που μπόρεσαν να δουν τον Κύριο, μέσα στην Δόξα της Θεότητός Του και να κατανοήσουν ότι αυτά που θα ακολουθούσαν εντός ολίγου, θα ήταν το εκούσιον Πάθος Του. Η δεύτερη παράμετρος είναι η δυνατότητα που έδωσε ο Χριστός στους Μαθητές Του και κατ’επέκταση σε όλους εμάς, ώστε να γίνουμε μέτοχοι της Θεοκοινωνίας. Και η τρίτη παράμετρος, σχετίζεται με το γεγονός ότι πάνω στο Θαβώρ ο Κύριος δεν μεταμορφώθηκε απλώς, αλλά επέτρεψε στους Μαθητές να βιώσουν την εμπειρία του Ακτίστου Φωτός.
Ακόμη ο κ. Τιμόθεος επεσήμανε ότι η Αγία μας Εκκλησία μάς απευθύνει κάλεσμα να μεταμορφωθούμε εν Χριστώ. Ένας τέτοιος μεταμορφωμένος άνθρωπος υπήρξε ο Άγιος Σπυρίδων. Είχε και εκείνος τις δυσκολίες του και τις πτώσεις του, τοποθέτησε όμως ως οδοδείκτη στην ζωή του τον Κύριο της Δόξης. Το άφθαρτο Σκήνωμά του δηλώνει ανά τους αιώνες την παρουσία του Παρακλήτου και του Ακτίστου Φωτός  εις τον κόσμο.
Τέλος ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος ευχήθηκε η Χάρις του Αγίου Σπυρίδωνος να μεταμορφώνει καθημερινά την ζωή των πιστών.
 
IMG_6853.JPG 
 
IMG_6850.JPG
                                                                                                    
IMG_6856.JPG
 
IMG_6866.JPG
 
IMG_6864.JPG
                                                                                                    
IMG_6873.JPG
                                                                             
IMG_6870.JPG
                                                                                          
IMG_6874.JPG
 
IMG_6875.JPG
                                                                                                      
IMG_6879.JPG
 
IMG_6885.JPG