Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Σπυρίδωνα.

 
IMG_6931.JPG
Τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου 12 Αυγούστου 2017 λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ατλάντας κ. Αλεξίου. Ακόμη συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, ο οποίος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή, που αναγιγνώσκεται στην μνήμη των Ιεραρχών Αγίων.  Ο Κύριος μας διαβεβαιώνει ότι Εκείνος είναι η θύρα που οδηγεί στην Δόξα του Θεού Πατρός, στην μάντρα των λογικών προβάτων. Ο Ποιμήν ο καλός γνωρίζει τα πρόβατά του και γι’αυτό τα καλεί κατ’όνομα. Ο Χριστός αναγνωρίζει ως δικά Του παιδιά και φίλους Του, όλους όσους Τον ακολουθούν και τηρούν τις εντολές Του, όχι υπό τον φόβο της τιμωρίας, αλλά από αγάπη. Δεν θέλουν να λυπήσουν για κανέναν λόγο τον ηγαπημένο της καρδιάς τους. Μεταμορφωμένος εν Χριστώ Ιησού άνθρωπος υπήρξε ο Ιερός Σπυρίδων, ο οποίος χαριτώθηκε από τον Τριαδικό Θεό και προγεύτηκε από την παρούσα κιόλας ζωή, την αιωνιότητα, τη θέα του Ακτίστου Φωτός και την συνεχή κοινωνία, μετά του Δημιουργού και Πλάστη του. Το Ιερό του Σκήνωμα δηλώνει περίτρανα ανά τους αιώνες, ότι η Άκτιστη Χάρις της Παναγίας Τριάδος είναι παρούσα. Η Χάρις εκείνη, που αποτελεί την αιτία της υπάρξεως του σύμπαντος κόσμου.
Καταλήγοντας ο κ. Τιμόθεος εξέφρασε τόσο τον προβληματισμό, όσο και την βαθιά του λύπη, για την πνευματική σήψη που υφιστάμεθα ως έθνος. Πιστέψαμε ότι με την συσσώρευση πολλών υλικών αγαθών, θα μπορούσαμε να καλύψουμε τα πνευματικά μας κενά. Απατηθήκαμε όμως και απομακρύναμε τη Θεία Χάρη, από κοντά μας. Το έλεος όμως του Κυρίου μας καταδιώκει πάσας τας ημέρας της ζωής ημών. Φθάνει εμείς να το εκζητήσουμε. Γι’αυτό και τιμάμε πραγματικά τον Άγιο όταν μιμούμαστε τη βιοτή του, πρόσθεσε ο κ. Τιμόθεος.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε ονομαστικά τους προσκεκλημένους Ιεράρχες και τους πιστούς που τίμησαν τον Άγιο, ευχόμενος η Χάρις του Προστάτου της νήσου να σκέπει την ζωή τους.
Από τη μεριά του ο Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος ευχαρίστησε και εκείνος τον κ. Νεκτάριο, υπογραμμίζοντας την ευλογία και την δύναμη που έλαβε από τον Άγιο Σπυρίδωνα, που είναι τόσο σημαντική για το πνευματικό έργο που γίνεται στην Αμερικανική ήπειρο. Οι πλειοψηφία των ομογενών σήμερα μπορεί να μην ομιλεί την Ελληνική, αλλά αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι η Ελληνορθοδοξία. Η Εκκλησία μας πάντοτε είναι ο συνδετικός κρίκος του έθνους μας, πρόσθεσε.
 
IMG_6909.JPG
 
IMG_6910.JPG
 
IMG_6911.JPG
 
IMG_6915.JPG
 
IMG_6916.JPG
                                                                                       
IMG_6920.JPG
 
IMG_6923.JPG
 
IMG_6924.JPG
                                                                              
IMG_6928.JPG
 
IMG_6929.JPG
                                                                              
IMG_6930.JPG

IMG_6933.JPG
 
IMG_6935.JPG
 
IMG_6938.JPG