Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Κερκύρας Νεκτάριος : “Οι κοσμοκράτορες δαιμόνισαν την κοινωνία μας”.

 
20170805_192509.jpg
Το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στον Εσπερινό, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παντοκράτορος, του ομώνυμου όρους, της βόρειας Κέρκυρας.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας σημείωσε τη σπουδαιότητα του γεγονότος της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας, η οποία έλαβε χώρα σαράντα ημέρες προ της σταυρικής Του θυσίας. Στο όρος Θαβώρ  οι πρόκριτοι εκ των Μαθητών Του, ήτοι ο Πέτρος, ο Ιάκωβος και ο Ιωάννης, όπως ακριβώς και ο Μωυσής στο όρος Σινά, δεν μπορούσαν να αντέξουν την Θεϊκή Δόξα. Έγιναν όμως μάρτυρες της φανέρωσης της Αγίας Τριάδος και του Ακτίστου Φωτός. Εκ δεξιών και εξ ευωνύμων του Κυρίου παρουσιάστηκαν οι προφήτες Μωυσής και Ηλίας, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι ο Χριστός είναι ο αναμενόμενος Μεσσίας που θα ελευθερώσει τον λαό του Θεού, τον πορευόμενο εν σκιά θανάτου, στην ζωή της Αναστάσεως και της Θεώσεως. Ο Χριστός με αυτόν τον τρόπο έδωσε δύναμη στους Μαθητές Του για όλα όσα θα επακολουθούσαν.
Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε ότι η Αγία μας Εκκλησία, μάς καλεί να μεταμορφωθούμε πνευματικά. Να πάρουμε την απόφαση και να ακολουθήσουμε τον Κύριο της Δόξης, τον Παντοκράτορα Ιησού Χριστό. Οι κρατούντες και κυβερνήτες των εθνών, είναι οι κοσμοκράτορες, διότι από αυτό ακριβώς το  κοσμικό πνεύμα καθοδηγούνται, που έχει ως αποτέλεσμα να υβρίζουν με κάθε τρόπο τον Θεό και να καταστρέφουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτό που έχουν πετύχει είναι να δαιμονίσουν την κοινωνία μας.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε ο Παντοκράτωρ Χριστός να μεταμορφώσει την ζωή των πιστών, που οδηγεί σε Εκείνον, στον Αγιασμό και στην Θέωση.
 
20170805_190812.jpg
 
20170805_195526.jpg
                                                                                  
20170805_210253.jpg
 
20170805_193434.jpg