Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Ο Αρχιεπίσκοπος στο ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως Σωτήρος - Αγίου Πορφυρίου.


Στο ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής, τέλεσε σήμερα το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την ανάμνηση της Μεταμορφώσεως του Κυρίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής και Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιεπισκόπου Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου.

«Το γεγονός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου έχει βαθύτατη έννοια και κρύβει μεγάλη θεολογία, ύψιστα νοήματα για την έννοια του φωτός» τόνισε ο π. Χρυσόστομος σημειώνοντας σε άλλο σημείο πως «για να γίνουμε μέτοχοι του ακτίστου φωτός χρειάζεται να έχουμε καθαρήν την καρδίαν, να έχουμε προχωρήσει βαθιά στην χριστιανική ζωή».

Μίλησε για την ζωή του Οσίου Πορφυρίου επισημαίνοντας πως «ο Όσιος Πορφύριος, που βρισκόμαστε στο μοναστήρι του βίωσε το άκτιστο φως. Με την ταπείνωσή του και την υπομονή του στους πόνους και στις δοκιμασίες, με τον πνευματικό του αγώνα και την τελεία αγάπη του προς τον Χριστό είχε ως σύνθημά του "Αγάπη προς τον Χριστό είναι το παν", ενώ υπογράμμισε πως ο Όσιος έσωσε πολλές ψυχές από την αμαρτία και βρήκαν την εσωτερική γαλήνη και αναπαύθηκαν κοντά στην ευχή του.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο σημερινό Ευαγγέλιο, ενώ αναρωτήθηκε αν εμείς σήμερα οδηγούμαστε στην ανάβαση ή όχι. «Μήπως βαδίζουμε μέσα στα σκοτάδια της αμαρτίας αντί να έχουμε το φως στη ζωή μας;» διερωτήθηκε ο π. Χρυσόστομος συμπληρώνοντας πως «αν ο άνθρωπος δεν ακούσει τον λόγο του Θεού καταντά βασανισμένος, θλιμμένος και ταραγμένος».

Το μετόχι του Ησυχαστηρίου στο Μήλεσι βρίσκεται στην Κοινότητα Μαλακάσας. Τα κτήρια του Μετοχίου άρχισαν να κτίζονται το 1981 και προχώρησαν σταδιακά. Ο ναός θεμελιώθηκε στις 26-2-1990 κατόπιν αδείας του επιχωρίου μητροπολίτου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών. Ο σκελετός του, από οπλισμένο σκυρόδεμα, ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 1992, λίγους μήνες μετά την κοίμηση του Γέροντα. Όταν εκοιμήθη ο Γέροντας (2-12-1991) έλειπε μόνον ο τρούλος.

Ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1906 στο χωριό Άγιος Ιωάννης Καρυστίας Ευβοίας, που είναι κοντά στο Αλιβέρι. Εκοιμήθη στις 2 Δεκεμβρίου 1991 στο Κελί του στα Καυσοκαλύβια. Στην αγιοκατάταξη του Γέροντος Πορφυρίου προχώρησε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά την συνεδρίασή της 27ης Νοεμβρίου, 2013.