Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Χειροθεσία Αναγνώστου στον Αλμυρό – Ξεκίνησαν οι Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού τέλεσε την 1η Αυγούστου την Παράκληση της Παναγίας μας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στην έναρξη του Θεομητορικού οδοιπορικού, που καταλήγει στη μεγάλη γιορτή του Καλοκαιριού, την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Ταυτόχρονα, ο Σεβασμιώτατος εγκαινίασε και για φέτος τον θεσμό των Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων, που διοργανώνει ο φορέας Πολιτισμού της Τοπικής μας Εκκλησίας «Μαγνήτων Κιβωτός», στο τέλος των οποίων, κάθε μέρα, σε διάφορα σημεία της επαρχίας μας, θα λαμβάνει χώρα επίλεκτο μουσικό πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιάζει τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγία. Η αρχή έγινε χθες, μετά το πέρας της Παράκλησης, όταν ο γνωστός καλλιτέχνης Βασίλης Αγροκώστας ερμήνευσε τραγούδια για την Παναγία, συνοδευόμενος από την καταξιωμένη ορχήστρα «Ιωνία».
Το πρόγραμμα των Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος www.imd.gr
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της Ιεράς Παρακλήσεως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Χειροθεσία εις Αναγνώστην του κ. Χρήστου Μαυρατζά, τριτοετούς φοιτητού της ΑΣΠΑΙΤΕ. Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «στην χορεία των Αναγνωστών εισάγονται εκείνοι οι νέοι που διακρίνονται για την πίστη, την ευλάβεια και την αγάπη τους για την Εκκλησία κι έτσι μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες κυρίως στην Θεία Λατρεία…». Ο  Ποιμενάρχης μας εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλεται στην Τοπική μας Εκκλησία, στον νεανικό τομέα, «με αποτέλεσμα την συγκρότηση μιας σημαντικής ομάδας νέων Αναγνωστών, που ζουν πνευματική ζωή, συνυπάρχουν σε κοινές συναντήσεις, λατρευτικού και άλλου περιεχομένου, υπό την καθοδήγηση του εκάστοτε Αρχιδιακόνου, ενώ κάποιοι απ’ αυτούς αξιώνονται και της Χάρης της Ιερωσύνης». Επαίνεσε, τέλος, τον χειροθετηθέντα για την επιθυμία του να ενταχθεί στις τάξεις των Αναγνωστών κι ευχήθηκε πλούσια την ενίσχυση του Αγίου Πνεύματος στη ζωή του.