Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ.

  Στον πρώτο Παρακλητικό Κανόνα χοροστάτησε απόψε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ με τη συμμετοχή των Εφημερίων και πλήθους προσκυνητών προς τους οποίους απευθυνόμενος ανεφέρθη στην ιστορία των δύο Παρακλητικών Κανόνων, πως εγράφησαν και πως καθιερώθηκε να ψάλλονται στη Λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, και εν συνεχεία αναφέρθηκε στην παρουσία της Παναγίας στη ζωή του ανθρώπου και στο πως εκείνη αποδέχεται όλους τους ανθρώπους ακόμα τους πταίοντες και τους σφάλλοντες και ως Μητέρα και ως αποτύπωση της Εκκλησίας δεν αποδιώχνει κανέναν από την προστασία και τη στοργή Της.
Προέτρεψε τους πιστούς να την παρακαλέσουν με τη βεβαιότητα ότι και η παρρησιαστική Της δύναμη και πρεσβεία και διακονία προς τον Θεό είναι αέναος και ότι σε όλα τα αιτήματα που είναι προς το συμφέρον πάντοτε σπεύδει να απαντήσει δίνοντας στον άνθρωπο ελπίδα και δύναμη.
  Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί των Ιεροψαλτών του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.
Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

  Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού.