Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Προεόρτια Ιερά Αγρυπνία για τον Άγιο Νικάνορα (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε η Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς, στο πλαίσιο των εορταστικών λατρευτικών εκδηλώσεων για την εορτή του Οσίου Πατρός ημών Νικάνορος του θαυματουργού και προστάτου των παιδιών της Καστοριάς, στις 7 Αυγούστου.
Της Ιεράς Ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Αθανασίου Γιαννουσά και Κληρικών της τοπικής Εκκλησίας.

Νωρίτερα, στην είσοδο του Ναού έγινε η υποδοχή τεμαχίων Ιερών Λειψάνων Αγίων που τιμώνται στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και τέθηκαν προς προσκύνηση προς αγιασμό των πιστών χριστιανών. Επίσης, ο Ναός του Αγίου Νικάνορος, υπεδέχθη αντίγραφο Ιεράς Εικόνος της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, από την Ιερά Μονή Αγίου Νικάνορος Ζάβορδας, την οποία βρήκε με θαυμαστό τρόπο ο Άγιος Νικάνωρ.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στη σημασία που δίνουν οι Πατέρες της Εκκλησίας μας στην προσευχή. Και μάλιστα, αυτός που επιλέγει την προσευχή συνοδευόμενη από νηστεία και αγρυπνία, λαμβάνει μεγάλα και ουράνια χαρίσματα. Αυτή την οδό επέλεξαν οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, όπως ακριβώς σημειώνει και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως εάν θέλουμε να φτάσει η προσευχή μας στον Θεό, θα πρέπει να αφιερώσουμε κάποιες στιγμές της νύχτας που όλα ησυχάζουν, εμείς θα πρέπει να επιλέγουμε την επικοινωνία μας με τον Θεό.
Και ευχήθηκε, κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, να δεχθούμε κι εμείς λίγη από τη χάρη των Αγίων μας και να γίνουμε υιοί φωτός και κληρονόμοι της Βασιλείας των Ουρανών, για να εκπληρώσουμε το σκοπό της ζωής μας, που είναι ο αγιασμός μας και η θέα του προσώπου του Θεού.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Νικάνορα θα συνεχιστούν την Κυριακή 6 Αυγούστου το απόγευμα, όπου θα γίνει η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία, θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και θα κορυφωθούν ανήμερα της εορτής του Αγίου της Δυτικής Μακεδονίας, με την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.