Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Η Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού κανόνος στο Μοσχοχώρι.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Μοσχοχωρίου χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Παρασκευή 4 Αυγούστου το απόγευμα  κατά τον τελεσθέντα Μέγα Παρακλητικό Κανόνα προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοοτόκου.

            Ο Ποιμενάρχης μας προς της απολύσεως ωμίλησε στους πιστούς με απλό και κατανοητό τρόπο για την ζωή της Παναγίας, από της γεννήσεως της έως και την κοίμησή της και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά της Παναγίας για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.
            Ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε τους πιστούς να ικετεύουν πάντοτε  την Υπεραγία Θεοτόκο και να καταφεύγουν στην μεσιτεία της , διότι εκείνη είναι στοργική μάνα και ακούει όλα τα παιδιά της.
            Ακολούθως ο Προϊστάμενος του Ναού π. Γεώργιος Ζούπινας εκ μέρους όλου του πληρώματος της Ενορίας ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την ευλογητή παρουσία του στο Ναό και του ευχήθηκε να έχει έτη πολλά με δύναμη και υγεία.
            Ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας της ακολουθίας διένειμε σε όλους τους πιστούς μαζί με την ευχή του και μία εικόνα της Παναγίας ως ευλογία και ευχήθηκε στον καθένα ξεχωριστά καλή Παναγιά.
            Προ της αναχωρήσεως του από το Μοσχοχώρι παρεκάθησε με τους Ιερείς, τους Ιεροψάλτες και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στο κέρασμα, το οποίο είχαν ετοιμάσει οι κυρίες στην αυλή της Εκκλησίας.