Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

"Ηδύτερον Γραφών η ανάγνωσις".Η μελέτη της Αγίας Γραφής ήταν ένα από τα θέματα, το οποίο απασχολούσε, συχνά πυκνά, τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.
Γι’ αυτό σε πολλές ομιλίες του αναφέρεται στο θέμα αυτό και προτρέπει του χριστιανούς στην ανάγνωση της Αγίας Γραφής.
Ας τον απολαύσουμε στο κείμενο που ακολουθεί :

"Ευχάριστο βέβαια είναι το λιβάδι και ένας κήπος, αλλά πολύ πιο ευχάριστο πράγμα είναι η ανάγνωση των θείων Γραφών.
Γιατί εκεί υπάρχουν άνθη που μαραίνονται, ενώ εδώ νοήματα που πάντα είναι ακμαία˙ εκεί είναι ο ζέφυρος που φυσάει, ενώ εδώ η αύρα του Πνεύματος˙ εκεί τα αγκάθια που φράζουν, ενώ εδώ η πρόνοια του Θεού που ασφαλίζει˙ εκεί τα τζιτζίκια τραγουδούν, ενώ εδώ οι προφήτες κελαϊδούν˙ εκεί η ευχαρίστηση από τα θέαμα, ενώ εδώ η ωφέλεια από την ανάγνωση.
Ο κήπος βρίσκεται σ’ ένα τόπο, ενώ οι Γραφές σε όλα τα μέρη της οικουμένης˙ ο κήπος δουλεύει ανάλογα με τις εποχές, ενώ οι Γραφές και το χειμώνα και το θέρος έχουν πλούσια φύλλα και είναι γεμάτες καρπούς.
Ας προσέχουμε λοιπόν στην ανάγνωση Γραφώ, γιατί, αν προσέχεις στη Γραφή, σου απομακρύνει τη στενοχώρια, σου φυτεύει την ευχαρίστηση, αφανίζει την κακία, ριζώνει την αρετή, δεν αφήνει στην αναταραχή των πραγμάτων να παθαίνεις αυτά που παθαίνουν όσοι ταλαιπωρούνται από τρικυμία.
Η θάλασσα μαίνεται, εσύ όμως πλέεις με γαλήνη, γιατί έχεις κυβερνήτη την ανάγνωση των γραφών και αυτό το σχοινί δεν το σπάζει ο πειρασμός των περιστάσεων".