Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Κατανυκτικός Εσπερινός και Ομιλία, του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δανιήλ Αεράκη,

 Δ΄ Κυριακή Νηστειών – Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος.
Κατανυκτικός Εσπερινός και Ομιλία,
του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δανιήλ Αεράκη,
με θέμα:  «Οι ευσεβείς διώκονται»

    Με μεγάλη κατάνυξη τελέσθηκε το απόγευμα της Δ΄ Κυριακής των Νηστειών, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου, ο κατανυκτικός Εσπερινός. Μετά το πέρας της ιεράς ακολουθίας, πλήθος πιστών είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ομιλία του διαπρύσιου ιεροκήρυκα, Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Αεράκη, με θέμα:
«Οι ευσεβείς διώκονται»
Ο ομιλητής, ο οποίος είναι γνωστός για το πολυσχιδές ιεραποστολικό και κηρυκτικό του έργο (Ιδρυτής και πνευματικός του Ιεραποστολικού συλλόγου «Ιωάννης ο Βαπτιστής»), αλλά και από τα πολλά και ιδιαίτερα αξιόλογα συγγράμματά του, καθήλωσε κυριολεκτικά με το λόγο του και ενέπνευσε με τις παραινέσεις του.
Αναφέρθηκε στα αναμενόμενα εμπόδια της ζωής των πιστών, από μια μοντέρνα κοινωνία αντίθετη σε κάθε γνήσια πνευματική προσπάθεια και στην επιχειρούμενη αποθρησκειοποίηση της ζωής μας.

Επικέντρωσε την ομιλία του στον στίχο του Απ. Παύλου: "Πάντες οι θέλοντες ευσεβώς ζην εν Χριστώ Ιησού, διωχθήσονται". Για να αποκτήσουμε εμείς σήμερα
το χάρισμα του μαρτυρίου, χρειάζεται προσευχή, θάρρος και ελπίδα για το μαρτύριο. Ελπίδα όχι απατηλή. Ενυπόστατη, η οποία είναι  ο Χριστός.

Ευχήθηκε τέλος να βρίσκουμε στήριγμα στη μελέτη της Αγίας Γραφής και στα ιερά μυστήρια της Εκκλησίας, τα οποία εμπνέουν και δίνουν την απαραίτητη τόλμη για την αντιμετώπιση δυσκολιών.
Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού
Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωσήφ Ταγαράκης
Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου
www. koimisifalirou.gr
Email: koimisifalirou@yahoo.gr
FB: /koimisifalirou
Αχιλλέως 30, 175 62, Παλαιό Φάληρο
Τηλ. 210 98 12 234