Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Οι ακρίτες και σήμερα μάχονται υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.


Με λαμπρότητα γιορτάσθηκε στον ακριτικό Βόρειο Έβρο η θρησκευτική και εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου, με επίκεντρο το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα και το Σουφλί. Οι ακρίτες της παραμεθορίου κάθε χρόνο βιώνουν με ιδιαίτερη συγκίνηση το μήνυμα της διπλής αυτής γιορτής και εμπνέονται από αυτό, αφ’ ενός διότι η σκλαβιά είναι ακόμα νωπή στη μνήμη τους (το 2020 θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από την απελευθέρωση), αφ’ ετέρου διότι ακόμα μέχρι σήμερα κάποιοι ανεγκέφαλοι από τους γειτονικούς λαούς θέτουν, κατά καιρούς, θέματα αμφισβήτησης της ακεραιότητος της Πατρίδας.
Το πρωί της 25ης Μαρτίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια λειτούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου. Ακολούθως εψάλη η καθιερωμένη Δοξολογία, Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο και κατάθεση στεφάνων. Το πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Καθηγήτρια Θεολόγος Βάγια Μπλιάτσου – Ιντζέ.
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο Βουλευτής Έβρου Γεωρ. Καΐσας, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Διοικητής της XVI Mεραρχίας Στρατηγός Δημ. Μπονώρας, ο Υποδιοικητής της XVI Mεραρχίας Ταξίαρχος Σταυρ. Σταυρόπουλος, ο Διοικητής της 30ης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Νικ. Αγγελής, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βίκυ Σταμπολίδου, ο Σοφολογιώτατος Μουφτής κ. Οσμάν Χαμζά, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.
«Οι ακρίτες μας και σήμερα δίνουν τη δική τους μάχη υπέρ Πίστεως και Πατρίδος» δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός μετά το πέρας της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης στο Διδυμότειχο, την οποία και παρακολούθησε μαζί με τους λοιπούς επίσημους.
Ο Σεβασμιώτατος αφ’ εσπέρας χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού της εορτής στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Λάβαρων και έψαλε την Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών. Την ακολουθία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευ. Πουλιλιός, ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Ιω. Τσιόπλας και ικανό εκκλησίασμα.