Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Η Ιερά μνήμη του Ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας Αγίου Αποστόλου Ηρωδίωνος.


Η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ηρωδίωνος πρώτου Επισκόπου Νέων Πατρών  και  Ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας εορτάσθηκε με κατάνυξη την Τρίτη 28 Μαρτίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.
                Στην κατανυκτική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ηρωδίωνος, συγγενή του Αποστόλου Παύλου, ο οποίος εκήρυξε το Ευαγγέλιο στην Υπάτη σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη. Εποχή ειδωλολατρίας και μαγείας, καθώς στην Υπάτη, η οποία ήταν εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο, ανθούσε η τέχνη του διαβόλου, η μαγεία.

                Ο ποιμενάρχης μας ετόνισε ιδιαίτερα το ιεραποστολικό έργο του Αγίου Αποστόλου Ηρωδίωνος, ο οποίος κηρύττοντας τον Χριστό κατήργησε τον μισόκαλο διάβολο, έργο του οποίου είναι η μαγεία, τα αποτελέσματα της οποίας  αποβαίνουν  ολέθρια και καταστροφικά  για την ζωή του ανθρώπου.
                Ευχήθηκε δε στην Πρόεδρο και τα μέλη του Θρησκευτικού Συλλόγου "Άγιος Ηρωδίων" να συνεχίζουν το θεάρεστο  ιεραποστολικό τους έργο με τις πολύ ψυχωφελής  ομιλίες, τα κηρύγματα και τους κύκλους μελέτης της Αγίας Γραφής, εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνουν  και να έχουν πάντοτε την ευλογία του Θεού και ακοίμητες τις  πρεσβείες του προστάτου τους Αγίου.
                Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε αρτοκλασία προσφορά του   Συλλόγου  Ορθοδόξου Χριστιανικής Αγωγής «Ο Άγιος Ηρωδίων».
                Ακολούθησε κέρασμα με νηστίσιμα εδέσματα στο Ενοριακό  Πνευματικό Κέντρου του Μητροπολιτικού Ναού.