Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Εθνική Επέτειος 25ης Μαρτίου.

Την 25η Μαρτίου ημέρα εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ημέρα της Επετείου κηρύξεως της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λεβαδείας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τη σημασία του για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους καθώς και στη θυσία των προγόνων μας για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος προέστη της Δοξολογίας για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας καθώς και της επιμνημόσυνης δέησης στο μνημείο των Ηρώων. Ακολούθως παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση όπου οι μαθητές της πόλεως γεμάτοι ζωντάνια παρέλασαν με παραδοσιακές φορεσιές, τιμώντας τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της πατρίδας μας.
Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στο μεθέορτο Εσπερινό στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου. Ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στο γεγονός της υπακοής της Υπεραγίας Θεοτόκου στο θέλημα του Θεού τονίζοντας ότι κι εμείς δεν θα πρέπει να ακολουθούμε το ίδιον θέλημα αλλά το θέλημα του Θεού, όπως η Παναγία. Επίσης αναφερόμενος στην εθνική εορτή τόνισε πως οι χώροι αυτοί της Βοιωτίας όπως η Μονή Ευαγγελιστρίας συνετέλεσαν και συνέβαλαν στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας και τόνισε πως η αυταπάρνηση και η πίστη των αγωνιστών του ’21 πρέπει να μας εμπνέει στις δύσκολες αυτές εποχές που περνάει η πατρίδα μας.
Τέλος ευχήθηκε στην Γερόντισσα και στην αδελφότητα της Μονής καθώς και σε όλους τους προσκυνητές υγεία, μακροημέρευση και η Παναγία με τις πρεσβείες της στον Κύριο να σκεπάζει όλους.