Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ευλογία Τιμίων Δώρων.

Χαίρεται και επαγάλλεται η Ι.Μητρόπολις Κισάμου & Σελίνου καθώς τις ημέρες αυτές έχει την μεγάλη ευλογία να φιλοξενεί έναν πολύτιμο θησαυρό της πίστεως και ευσεβείας μας.
Τα Τίμια Δώρα των Μάγων εκ της περιπύστου Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίου Παύλου, Αγίου Όρους.
Τα Τίμια Δώρα συνοδεύουν οι Αγιοπαυλίτες Γέροντας Γεράσιμος και Ιερομόναχος Βασίλειος.
Η επίσημος υποδοχή έγινε το εσπέρας της Δευτέρας, 3 Αυγ. εις την Πλατεία Δημαρχείου (κεντρική πλατεία της Κισάμου).

Παρόντες, εκτός τον οικείο Επίσκοπο και οι Σεβ. Μητροπολίτες: Λάμπης, Συβρίτου & Σφακίων κ. Ειρηναίος, Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και Κυδωνίας & Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός. Μετά την υποδοχή τα Τίμια Δώρα μεταφέρθηκαν, εν πομπή, εις τον Ι.Καθεδρικό Ναό Αγ. Σπυρίδωνος, με την συνοδεία του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, ως και εξ΄ άλλων Ι. Μητροπόλεων της Μεγαλονήσου, Τιμητικού Αγήματος, Μουσικής Μπάντας, αντιπροσωπειών Κρητικών & Παραδοσιακών Συλλόγων και εκατοντάδων πιστών από όλη την Κρήτη.
Της Δοξολογίας χοροστάτησε ο επιχώριος Επίσκοπος Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος εν τω προσώπω των Αγιοπαυλιτών μαναχών, Γέροντος Γερασίμου και Ιερομονάχου Βασιλείου, ευχαρίστησε τον πολυσέβαστο Καθηγούμενο της Ι. Μονής Αγ. Παύλου κ. Παρθένιο «για την ευλογητική και περιπόθητη προσκόμιση των Τιμίων Δώρων των Μάγων πλησίον μας».
Αναφέρθηκε, επίσης, εις το Ιωβηλαίο εορτασμού 150 ετών λειτουργίας της ιστορικής Ενορίας Αγ. Σπυρίδωνος, σημειώνοντας: «Εορτάζοντες τα εκατόν πενήντα χρόνια ύπαρξης, λειτουργίας και διακονίας της Ενορίας αυτής δεν παρελθοντολογούμε, δεν επαναφέρουμε από την λήθη μνήμες παρωχημένες, κάτι που έχει ξεχαστεί ή που έχει πεθάνει και επιθυμούμε απλώς να εξάρουμε την σημασία του για μία ακόμα φορά και να το τοποθετήσουμε έπειτα εις το ερμάριο του παρελθόντος και παρερχομένου χρόνου…. Εορτάζουμε το δέκατο Ιωβηλαίο του περικαλούς Ιερού τούτου Ναού για να προτρέψουμε τον καθένα από εμάς να «επανάγομεν εις εαυτόν», να γίνομε «καινοί αντί παλαιών», αλλοιούμενοι την καλήν αλλοίωσιν», ευρίσκοντες «οδόν εις την πολιτείαν» μας.
Ο Οσιολογιώτατος Γέροντας Γεράσιμος Αγιοπαυλίτης ομίλησε περί της ιστορίας των Τιμίων Δώρων και μετέφερε την ευχή του πολυσέβαστου Καθηγουμένου της Ι.Μ.Αγ. Παύλου κ. Παρθενίου. Ακολούθησε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ Ευγενίου, ο οποίος χαιρέτισε ευχαριστιακά. Την Τρίτη 4 Αυγ. τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών: Λάμπης, Συβρίτου & Σφακίων κ. Ειρηναίου, Κυδωνίας & Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και του Οικείου Επισκόπου κ Αμφιλοχίου. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις διάκονον χειροτονία του κ.Εμμανουήλ Κυριακάκη, πτυχιούχου της Πατριαρχικής Ακαδημίας Κρήτης.
Την εις υποδιάκονον χειροθεσία τέλεσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και την εις διάκονον χειροτονία ο Ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος κάλεσε τον νεοχειροτονηθέντα όπως καταστεί «όχι καλός κληρικός, αλλά άγιος κληρικός», καθώς όπως είπε, η εποχή μας έχει ανάγκη από αυθεντικά πρότυπα ζωής και μαρτυρία φωτός.
Στον νεοχειροτονηθέντα ευχήθηκαν τόσο ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, όσον και οι συλλειτουργούντες Αρχιερείς.
Μετείχαν Πρωτοσύγκελλοι και Ηγούμενοι Ι. Μονών της οικείας Μητροπόλεως και της Μεγαλονήσου, ως επίσης και Κληρικοί εξ΄ άλλων Ι.Μητροπόλεων. Πλήθος λαού φώναξε το «Άξιος».
Παρόντες ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης, Στρατιωτικοί, κ.α. εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων.
Τα Τίμια Δώρα θα παραμείνουν στην Κίσαμο έως και την Παρασκευή, 7 Αυγούστου όπου και θα αναχωρήσουν δια την Ι.Μονή Αγίου Παύλου.
Συγκινητική η προσέλευση εκατοντάδων πιστών απ΄ όλη την Κρήτη, οι οποίοι προσέρχονται να λάβουν την ευλογία και χάρη Των.