Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ “ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ” ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΡΙΣΗΣ.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟ 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ


       Μεγάλη χαρά έδωσαν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο οι μικροί μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων του 9ου  Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, που επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη, το πρωΐ της Παρασκευής 22 Μαΐου 2015, συνοδευόμενοι από τους Διδασκάλους τους Ελένη Τσαπατόρη (Φυσική Αγωγή), Βασίλη Μπάτσικα (Εικαστικά), Χρήστο Σέλλα (Δάσκαλο) και Καλλιόπη Περρή (Αγγλικά), οι οποίοι μαζί και με τους εκπαιδευτικούς Μαρία Παπαδημητρίου (Αγγλικά) και Βασίλειο Βαλδούμα (Δάσκαλο), ενέπνευσαν τους μικρούς μαθητές να υιοθετήσουν το ωραιότατο πάρκο της γειτονιάς τους (επί της Ιωαννίνων) και να το προστατεύσουν από κάθε κακό, μόλυνση, ή από πιθανή καταστροφή στα πλαίσια ενός προγράμματος «Αγαπώ το πάρκο της γειτονιάς μου και το δείχνω».

      Οι μικροί μαθητές και οι μαθήτριες, είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι και καλά ενημερωμένοι γύρω από τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, «υιοθέτησαν» το πάρκο δίπλα στην Ιερά Μητρόπολη, το φροντίζουν, το προσέχουν, το ποτίζουν, το καλλωπίζουν και δημιουργούν πολλές ευκαιρίες στο χώρο του.

    Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος, επαίνεσε τα παιδιά για το σπουδαίο αυτό έργο τους, συνεχάρη τους διδασκάλους τους και τα ξενάγησε στα καθημερινά Συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Επιούσιος» καθώς και στο Ραδιοφωνικό Σταθμό, ενώ βγήκε μαζί τους στην αυλή και συνομίλησαν στους ανθισμένους κήπους της Ιεράς Μητρόπολης.

     Στη συνέχεια πορεύτηκαν όλοι μαζί στο παρακείμενο πάρκο, όπου ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Αχίλλιος, μίλησε στα παιδιά υπαίθρια για το σπουδαίο δώρο του Θεού στον άνθρωπο, που είναι η φύση και το περιβάλλον μας, για το ότι ο άνθρωπος είναι μεθόριος, δηλαδή ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον υλικό και τον πνευματικό κόσμο καθώς και για την ευθύνη που έχουμε όλοι να προστατεύουμε το περιβάλλον που πλουσιοπάροχα μάς προσέφερε ο Θεός.