Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Εορτή της Πεντηκοστής στον Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας.

Με την παρουσία πλήθους πιστών τιμήθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.
Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος χοροστάτησε και  στον Μεγάλο Εσπερινό της γονυκλισίας.  


Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο Άγιο Πνεύμα το οποίο δίδει δύναμη στον άνθρωπο να ξεπερνά τα γήινα και να συντάσσεται με τον Χριστό και την Εκκλησία, προσφέροντας μία καινούργια διάσταση ζωής.  Η ζωή είναι πολύ περαστική και είναι ανόητο να περιφρονήσει κανείς την πρόταση αυτή της Εκκλησίας: το να αγωνιζόμαστε και να ζητούμε το Άγιον Πνεύμα. Τέλος ευχήθηκε να έρθει φως μέσα σ’ αυτή τη σκοτεινή κοινωνία που εργάζεται ανενδοιάστως τα έργα του σκότους και να έρθουν οι προβολείς του Αγίου Πνεύματος να φωταγωγήσουν την ψυχή μας και κυρίως τον δρόμο της πορείας μας.