Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Πανηγύρισε στην ιερά μονή Δοβράς ο ναός του αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως (ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ).

Το  διήμερο 28 και 29 Μαΐου πανηγύρισε ο υπό ανέγερση ιερός ναός του Αγίου Λουκά  αρχιεπ. Συμφερουπόλεως στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βέροιας επί τη μνήμη της μετακομοιδής των ιερών του λειψάνων.
Πριν την έναρξη του εσπερινού έγινε υποδοχή του ιερού λειψάνου της οσίας Σοφίας Κλεισούρας που μετέφερε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ για προσκύνηση από τους πιστούς κατά την πανήγυρη του αγίου Λουκά.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος στο τέλος της ακολουθίας προσέφερε στον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βέροιας κ. Παντελεήμονα ένα μικρό απότμημα ιερών λείψανων της οσίας Σοφίας. Στον εσπερινό συγχοροστάτησαν και οι σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Εδέσσης κ. Ιωήλ και Σερβίων κ. Παύλος

Το πρωί τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ. Συμμετείχαν οι σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο,  Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Η εορτή της Μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού από την Συμφερούπολη της Κριμαίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στην Βέροια ολοκληρώθηκε με την ακολουθία των εγκωμίων και την ιερά λιτανεία της εικόνας και των λειψάνων του αγίου, καθώς και του ιερού λειψάνου της οσίας Σοφίας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΛΙΤΑΝΕΙΑ