Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Στον Πειραιά το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας.


Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης


Χιλιάδες πιστοί περίμεναν από νωρίς στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας Πειραιά την άφιξη του ιερού σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας, για να προσκυνήσουν. Ο Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος μετέφερε στον Πειραιά τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας από τον προσκυνηματικό ναό Αγίας Βαρβάρας, ομωνύμου Δήμου, όπου φιλοξενείται τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Την αντιπροσωπεία με το ιερό λείψανο καλωσόρισε στη συμβολή των οδών Β. Γεωργίου και Γ. Λαμπράκη, στο άγαλμα της Μητέρας, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και παρέστησαν ο Δήμαρχος της πόλης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού, κληρικοί και λαϊκοί από τον Πειραιά και τις γύρω περιοχές.

Η λειψανοθήκη τοποθετήθηκε επάνω σε όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας και στη συνέχεια με λιτανευτική πομπή κατευθύνθηκαν στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας, όπου τελέσθηκε εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Φαναρίου, ενώ συγχοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς. Το σκήνωμα παρέμεινε στο ναό προς προσκύνηση για περίπου δύο ώρες.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Επίσκοπο Φαναρίου λέγοντας πως είναι ιδιαίτερη ευλογία η μεταφορά των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας από την Βενετία στην Ελλάδα, ιδιαίτερα τώρα που είναι μία εποχή πολύ δύσκολη για την χώρα. Σημείωσε, επίσης, πως ο λαός με την παρουσία του έδωσε την δική του απάντηση σε όσους αμφισβητούν την προσφορά και το έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Τόνισε πως ο άνθρωπος οφείλει να κερδίσει την ενότητα και την κοινωνία του με τον αιώνιο Θεό, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο συγκινεί το λαό μας και συγκινεί κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως» η παρουσία στη χώρα μας της Αγίας Βαρβάρας.


Αμέσως μετά με πομπή κατευθύνθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, όπου τοποθετήθηκε σε τορπιλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού.

Το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας επέστρεψε στον προσκυνηματικό ναό Αγίας Βαρβάρας ομωνύμου Δήμου, όπου θα παραμείνει για ακόμη μία εβδομάδα. Το λείψανο θα επιστραφεί στην Βενετία την επόμενη Δευτέρα 1 Ιουνίου, εορτή του Αγίου Πνεύματος. Όλη την εβδομάδα θα τελούνται καθημερινά η θεία Λειτουργία και Ιερές Ακολουθίες.

Ο 89,5 από την πρώτη στιγμή που η επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος παρέλαβε τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας ενημέρωνε τους ακροατές καθημερινά με απευθείας συνδέσεις, αλλά και μέσω διαδικτύου και θα συνεχίσει την έγκυρη ενημέρωση μέχρι την επιστροφή του ιερού σκηνώματος στην Βενετία, την επόμενη Δευτέρα.