Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα.

Την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό του Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως για την ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα.
Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερούργησαν ο Σεβασμιώτατος Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο Θερμών κ. Δημήτριος και ο Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.
Τον λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Επίσκοπος Θεουπόλεως κ.Παντελεήμων.
Ο θεοφιλέστατος κ. Παντελεήμων μίλησε για τον βίο του αποστόλου Βαρνάβα, ο οποίος οργάνωσε το κοινωνικό έργο της εκκλησίας των πρώτων χρόνων.

Ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Βαρνάβα :«επί μακράν και εν υγεία συνέχιση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου σου».
Ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας τόνισε για ακόμη μια φορά τη σημασία της Παναγίας μας, που αποτελεί στολίδι ευσέβειας στις ζωές των χριστιανών.
Ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στην ονομαστική του εορτή.
Ακόμη έστειλε τις πηγαίες ευχέςτου προς τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου Α’, για την ονομαστική του εορτή, και ευχήθηκε ο Θεός να του χαρίζει υγεία και δύναμη στο έργο του.
Τέλος σύσσωμος κλήρος και λαός έψαλε το πολυχρόνιο του Οικουμενικού Πατριάρχη.
Ο Σεβασμιώτατος απένειμε εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου Α’, το οφίκιο του άρχοντος μαῒστορος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, στον πρωτοψάλτη του Ιερού Καθεδρικού Ναού Τιμίου Προδρόμου κ. Κακανά Δημήτριο.
Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο κ. Σταύρος Καλαφάτης βουλευτής Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ο κ. Θεόδωρος Τυριακίδης διευθυντής της τροχαίας Θεσσαλονίκης, ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης πρώην περιφερειάρχης ,ο κ. Σάββας Αναστασιάδης βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ο κ. Αθανάσιος Καρούτζος Γ.Γ Αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, ο κ. Θωμάς Καρανάσσος πρώην διευθυντής 424 Γ.Σ.Ν.Ε και η Άλκηστις Ζερβοπούλου διευθύντρια Β’θμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και ο Γρηγόριος Χατζησάββας πρώην δήμαρχος Νεαπόλεως.
Εκ του γραφείου τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως .