Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Στην Ιερά Μονή Τίμιου Προδρόμου Καρυών.

Γιάννης Κούκης
Την Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Ιουνίου, η Ιερά Μονή Τίμιου Προδρόμου Καρυών, που τιμάται στο Γενέθλιο του, εόρτασε την μνήμη του. 
Τόσο κατά τον Εσπερινό, όσο και κατά την Θεία Λειτουργία της επόμενης, στις ιερές ακολουθίες
χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και ο Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, συμπαραστατούμενοι απο πλήθος ιερέων και διακόνων. 

Ο Θεοφιλεστατος εκύρηξε τον, κατά τον εσπερινό, θείον λογον, με θέμα την κοινωνία της ερήμου στην ερημία των πόλεων. 

Κατά την εόρτιο ημέρα, την Θεία Λειτουργία ετέλεσαν οι δυο αρχιερείς με πλήθος πρεσβυτέρων. Ο Μητροπολίτης Καρυστίας, στην διάρκεια της θείας ακολουθίας, προέβη στην κουρά νέου μοναχού ενός ευλαβέστατου νέου της περιοχής, στον οποίο έδωσε το όνομα Νεκταριος, διότι ο ´Αγιος έζησε αρκετό καιρό και στην Κύμη και εξήρε την στελέχωση της Ιεράς Μονής, η όποια πρόσφατα σχετικά άρχισε να λειτουργεί πάλι με νέους μοναχούς. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη νηστίσιμη τράπεζα εις όλους τους ευλαβείς προσκυνητές. 

Πλήθος πιστών είχε συρρεύσει να τιμήσει τον προστάτη Άγιο της Μονής και να συμμετάσχει στην πανήγυρη της. Το απόγευμα της Τρίτης και το πρωί της Τετάρτης ετελέσθη η παννυχίς και το Μνημόσυνο των κτιτόρων της μονής.