Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

«Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2014» ΛΑΜΠΡΗ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ. .

 Με την πανηγυρική πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου, συνεχίστηκαν οι Εορταστικές Εκδηλώσεις των «Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2014».

 Σήμερα το πρωί 29η Ιουνίου, στην Ιερά Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ενώ της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων συνιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Ζιχνών & Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, Νειλουπόλεως κ. Γενναδίου, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, Αργολίδος κ. Νεκταρίου, του Θεοφ. Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου, ως και του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

 Λόγους οικοδομής στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα, που είχε κατακλύσει τον ευμεγέθη Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, απηύθηνε με απαράμιλλη χάρη και θεολογική πληρότητα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων αναφερόμενος στους «ευλογημένους πόδες» της Χριστιανικής Διδασκαλίας και στο μήνυμα και τον συμβολισμό που κρύβουν για την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Εν συνεχεία, τόνισε την καθαρότητα της καθολικότητας της Εκκλησίας μας εν αντιθέσει με τον «αχταρμά» της παγκοσμιοποιήσεως. Ακολούθως, ομίλησε για την διαδρομή του Αποστόλου των Εθνών και πολιούχου μας Χριστοκήρυκος Παύλου ανά την Ελληνική Επικράτεια και για την ασύγκριτο προσφορά του στον εκχριστιανισμό των «εθνικών» Ελλήνων και κατέληξε στην ιδιαίτερη σχέση του Αποστόλου με την πόλη της Κορίνθου, η οποία μέσω πολλών δυσκολιών και αντιξοοτήτων κατέστησε την πόλη μας παγκοσμίως γνωστή κυρίως λόγω των δύο Επιστολών του «Προς Κορινθίους».

 

Στην μικρή αντιφώνησή του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε θερμά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο β’, τους Συνοδικούς Αρχιερείς, τους προσκεκλημένους του Αρχιερείς, τους παρισταμένους πιστούς αλλά και όλους όσους συνήργησαν για την επιτυχή έκβαση των Εορταστικών Εκδηλώσεων «Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2014» όπως τον Δήμαρχο Κορίνθου κ. Αλέξανδρο Πνευματικό, το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Υπαλλήλους του Δήμου, τους Ιερείς μας, τις Μοναστικές αδελφότητες και τα Εκκλ. Συμβούλια των Ι. Ναών Απ. Παύλου Κορίνθου και Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρχ. Κορίνθου, την Περιφερειακή και Δημοτική Αυτοδιοίκηση, τα Σώματα Ασφαλείας και τους Διοικητές τους (τον Στρατό, την Αστυνομία, την Τροχαία, την Ασφάλεια, τους εθελοντές Πυροσβέστες), τις Χορωδείες που έλαβαν μέρος στο Χορωδιακό Φεστιβάλ, τα Εκπαιδευτήρια «Απόστολος Παύλος» τα εκλεκτά σωματεία των Ιεροψαλτών, που λάμπρυναν με την συμμετοχή τους τις τελετές, τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» και τα Μ.Μ.Ε. (Αθηναϊκά και τοπικά).

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ