Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Επιτυχής ο Δ΄ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψαλτικής Τέχνης στο Βόλο.

Δευτέρα, 23 Ιουνίου, 2014

Η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Βόλου «Ιωάννης ο Κουκουζέλης», διεξήγαγε το Σάββατο 21/6, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψαλτικής Τέχνης. Έλαβαν μέρος 54 διαγωνιζόμενοι από τη Σπάρτη, τη Λαμία, τα Ιωάννινα, την Καρδίτσα, τη Σιάτιστα, τον Βόλο, τον Αλμυρό και το Πήλιο.
Στόχοι της διοργάνωσης ήταν:
  • Η προβολή της γνήσιας Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ψαλτικής Παράδοσης της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας.
  • Η ενίσχυση του ηθικού φρονήματος των σπουδαστών και των νέων Ιεροψαλτών.
  • Η προσφορά κινήτρων προς αυτούς για περαιτέρω μελέτη και πρόοδο.
  • Η γνωριμία των σπουδαστών μεταξύ τους.
  • Η καλλιέργεια ευγενούς άμιλλας και αδελφικής αγάπης μεταξύ των διαγωνιζομένων.

Την απονομή των Επαίνων έκανε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «ο Διαγωνισμός σηματοδοτεί  το ενδιαφέρον που έχει η Τοπική μας Εκκλησία, αλλά και εν γένει η Εκκλησία μας για την Ψαλτική μας τέχνη, για αυτή την μεγάλη και βαριά παράδοση που έχουμε στους ώμους μας ιδιαίτερα εμείς οι Έλληνες Ορθόδοξοι στον τόπο μας...». Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τους Δασκάλους των διαγωνιζόμενων, καθώς και τους γονείς που παροτρύνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν την Βυζαντινή Μουσική.
Το Δ/Σ του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου ευχαριστεί από καρδιάς, την Ι. Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού και ιδιαιτέρως ευχαριστεί τον Σεβ. κ. Ιγνάτιο, για την παρουσία του στην τελετή απονομής των Βραβείων, Επαίνων και Τιμητικών Διακρίσεων του Δ' Διαγωνισμού Ψαλτικής Τέχνης. Κυρίως, όμως, τον ευχαριστεί για την διαχρονική αρωγή και συμπαράσταση στο έργο του Συνδέσμου μας, ενός έργου σημαντικού και πολυποίκιλου τα τελευταία χρόνια, που θα ήταν, όμως, πολύ φτωχότερο χωρίς την δική του πατρική καθοδήγηση και τις δικές του ιδέες.
Θερμές ευχαριστίες, επίσης, απευθύνει στα στελέχη της Ιεράς μας Μητροπόλεως και του Συνεδριακού Κέντρου με πρωτοστάτη τον Πρωτοσύγκελο π. Δαμασκηνό Κιαμέτη, για την βοήθεια, προετοιμασία και φιλοξενία της διοργάνωσης, στον φιλόξενο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας.
Επίσης, ευχαριστεί τους Σπουδαστές που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό και τους Δασκάλους τους, ιδιαιτέρως όλους όσοι ήρθαν από μακριά και υποβλήθηκαν στον κόπο του ταξιδιού.
Θερμές ευχαριστίες απευθύνει, στα εκλεκτά μέλη της κριτικής επιτροπής, τα οποία με την κατάρτισή τους και την σωστή τους κρίση, συνέβαλαν στην δίκαιη ανταπόδοση και αποτύπωση των κόπων των διαγωνιζομένων. Τα μέλη της, ήταν:
1. π. Ευστάθιος Βαρβαρέλης, Εκπρόσωπος Ι.Μ.Δ. Καθηγητής Βυζ. Μουσικής, Σχολής Ι.Μ.Δ.,  Παραρτήματος Αλμυρού.
2. Γραμμένος Ευστάθιος, Πρόεδρος Σ.Ι.Β., Θεολόγος, Καθηγητής Βυζ. Μουσικής, Λαμπαδάριος Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Νικολάου Βόλου.
3. Νικολέρης Κυριαζής (Ζάχος), Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος Τ. Μ. τ. Χ. Ε.
4. Μπλάνας Πέτρος, πρώην Πρόεδρος Σ.Ι.Β, Καθηγητής Βυζ. Μουσικής, Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου Δαμασκηνού-Αγ. Βαρβάρας Ν. Ιωνίας.
5. Καραγκούνης Κωνσταντίνος, Επίκουρος Καθηγητής Ανωτάτης Εκκλ/κής Ακαδημίας Αθηνών, Δ/ντής Τομέα Ψαλτικής  της Α.Θ.Σ. της Ι.Μ.Δ., Πρωτοψάλτης  Ι. Ν.  Μεταμορφώσεως Στεφανοβικείου Μαγνησίας.
6. Ιωακείμ Ανδρέας, Καθηγητής Βυζ. Μουσικής, Λαμπαδάριος Μητροπολιτικού Ι. Ναού Λαμίας.
7. Καπέλας Ηλίας,  Πρωτοψάλτης, Καθηγητής Βυζ. Μουσικής στην Καρδίτσα.
8. Κατσικλής Δημήτριος, Φιλόλογος, Καθηγητής Βυζ. Μουσικής, Πρωτοψάλτης Ι. Ν. Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.
9. Κόγκας Μιχαήλ, Καθηγητής Βυζ. Μουσικής, μέλος Βυζ. Χορωδίας "Ενδόφωνον" Ιωαννίνων, μέλος του Αναλογίου του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Ιωαννίνων.
10. Μανώλης Δημήτριος, Καθηγητής Βυζ. Μουσικής, Σχολής Ι.Μ.Δ.,  Παραρτήματος Αλμυρού,  Λαμπαδάριος Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου Δαμασκηνού-Αγ. Βαρβάρας Ν. Ιωνίας.
11. Γούση Βασιλική,  Μουσικολόγος, διπλωματούχος Πιάνου και Βυζ. Μουσικής, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος, υποψήφια διδάκτωρ Βυζ. Μουσικολογίας του Α.Π.Θ.
12. Τσούμας Ευθύμιος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Καθηγητής  Βυζ. Μουσικής Ι.Μ. Φθιώτιδας Πρωτοψάλτης Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαμίας.