Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Σκοπός της Εκκλησίας να στηρίζει τους ανθρώπους τις δύσκολες ώρες.

9/2/2014
Ρεπορτάζ για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

"Σκοπός της Εκκλησίας είναι να στηρίζει τις ψυχές των ανθρώπων" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης και ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον ιεροδιάκονο Νεκτάριο Στογιάννη, τον οποίο κάλεσε "το κάθε του βήμα να ξεκινά και να τελειώνει στο θυσιαστήριο του Κυρίου. Είτε οι άνθρωποι σε συγχαίρουν, είτε σε χειροκροτούν, είτε σε λιθοβολούν, είτε σε συκοφαντούν, αυτός θα είναι ο στόχος σου, αρχή και τέλος το θυσιαστήριο του Κυρίου μας Ιησού." Πρόσθεσε, επίσης, πως σκοπός της Εκκλησίας ήταν, είναι και θα είναι να στηρίζει τις ψυχές των ανθρώπων, να προσφέρει γαλήνη στις δύσκολες ώρες, αλλά και να τους στηρίζει στις ανάγκες που προκύπτουν.Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος χειροτόνησε σε ιεροδιάκονο τον Νικόλαο Kabuye. "Καλλιέργησε τον εαυτό σου όσο μπορείς περισσότερο και άφησε τον στα χέρια του Θεού, γιατί σε αυτόν τον χώρο υπάρχει αγάπη" είπε ο Αρχιεπίσκοπος και τον κάλεσε να μην ξεχάσει τα προβλήματα της πατρίδας του και να έχει στο νου του ότι χρειάζονται την αγάπη του και τη στήριξη του.

Στη συνέχεια ο Ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου ανέγνωσε ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που αναφέρεται στο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης.