Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Νέος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χρυσοστόμου.


27/2/2014
Κατά την σημερινή συνεδρία της η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε νέο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος τον Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Χρυσοστόμου.

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος Χρυσοστόμου διακόνησε από το 1995 μέχρι σήμερα ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. Χρημάτισε Καθηγητής της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης (1995-2007) και είναι Καθηγητής από το 2008 μέχρι σήμερα στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, με γνωστικό αντικείμενο το μάθημα της «Λειτουργικής».


Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964 και είναι απόφοιτος της Θεολογικής (1986) και της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1990). Είναι Διδάκτωρ Φιλολογίας με ειδικότητα στη βυζαντινή φιλολογία στο Α.Π.Θ. (1994). Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία (Besançon - Παρίσι: 1984, 1988) και στην Ιταλία (Perugia – Ρώμη: 1989, 1990) και είναι Επισκέπτης καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Ορθόδοξου Πανεπιστημίου στη Ρεπουμπλικανική Δημοκρατία του Κονγκό – R.D.C (2010) και στη Θεολογική Ακαδημία Κιέβου (2011, 2013).

Συνέγραψε 6 βιβλία και 50 επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, ενώ επιμελήθηκε πολλές επιστημονικές εκδόσεις. Διοργάνωσε 30 επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, ενώ έλαβε μέρος ως εισηγητής σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια.

Κατά καιρούς κατείχε διάφορες επιτελικές θέσεις στην εκκλησιαστική διοίκηση στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια. Χειροτονήθηκε διάκονος (1989) και πρεσβύτερος (1990) στη Θεσσαλονίκη. Διάκονος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης (1989-1990), έγινε Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Θεσσαλονίκης (1990-1994) και του ομώνυμου Ναού της Βέροιας (1995-σήμερα). Είναι μέλος εκκλησιαστικών και ακαδημαϊκών αποστολών στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, ενώ ομιλεί αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ρωσικά.

"Αισθάνομαι βαθιά συγκίνηση που με την ψήφο της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος αναδείχθηκα Μητροπολίτης της ιστορικής Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης" δήλωσε στον 89,5 ο νέος Εψηφισμένος Μητροπολίτης και πρόσθεσε "Εύχομαι ο Θεός να μου δώσει τη δύναμη, τη Σοφία και τη σύνεση να ανταποκριθώ στα υψηλά ποιμαντορικά μου καθήκοντα".